Administratieve Ondersteuning Boete Belastingdienst 20-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Administratieve Ondersteuning Boete Belastingdienst 20-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Administratieve ondersteuning Boete-Fraudeproces

 • Reageer t/m 10 juni 2024

Douane Groningen is één van de 9 regio's binnen Nederland. Binnen de regio (met kantoren in Groningen, Leeuwarden en Zwolle) zijn de volgende processen vertegenwoordigd: Klantmanagement (KM), Fysiek Toezicht (FT) alsmede een aantal regio overstijgende processen (aankliktaken): Centrale Unit Accijns (CUA), Intellectuele eigendomsrechten (IER), Centrale dienst In- en Uitvoer (CDIU) en het team Precursoren, Sancties en Strategische goederen (POSS). Binnen de regio werken ongeveer 300 medewerkers.

 • Mbo
 • 32-36 uur
 • Administratief/ secretarieel
 • € 2.506,- / € 3.529,- bruto p.m.
 • Groningen/Leeuwarden

 • Reageer t/m 10 juni 2024

Dit doe je bij de Douane

Als administratieve ondersteuning van het boete-fraudeproces ondersteun je de boete-fraudespecialisten op administratief gebied. In dit werk houd je je onder andere bezig met het verwerken van binnengekomen post (zowel digitaal als fysiek), het maken van administratieve vastleggingen, waaronder het afronden en archiveren van dossiers (zowel digitaal als fysiek) , het opstellen en versture n van brieven, het bewaken van doorlooptijden en het notuleren bij overleggen .

Samen met de boete-fraudespecialisten zorg je voor een tijdige en kwalitatief goede afhandeling van dossiers. Je gaat hierin nauwkeurig en resultaatgericht te werk en zorgt voor een goede afstemming met de processen Klantmanagement, Fysiek Toezicht en de Centrale Unit Accijns.

Een bijzondere baan, omdat...

- Je een veelzijdigheid aan administratieve handelingen gaat verrichten.
- Je onderdeel wordt van een nieuw opgezet team.
- Elke dag weer anders kan zijn.
- Je alle zaken voorbij ziet komen.

''Een baan waarbij elke dag anders is en je van tevoren nooit weet hoe je dag eruit gaat zien.''' Medewerker Boete en Fraudeproces

Wanneer past deze baan bij je?

 • In verband met het vervallen van de diploma-eis geldt dat het werk- en denkniveau aangetoond moet worden. Dit kan door:
 • een mbo 3-diploma, bij voorkeur in de richting van (bedrijfs)administratie, of een aanverwante richting, aangevuld met relevante en aantoonbare werkervaring;
 • of: je hebt aantoonbaar mbo-werk- en -denkniveau door relevante werkervaring;
 • je werkt secuur en bent communicatief vaardig.

 • Plannen en organiseren

 • De afdeling - Douane regio Groningen

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 24 juni vinden de selectiegesprekken plaats.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou?

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Mark Stollenga, Teamleider

 • Contact via Whatsapp:

 • Reageer t/m 10 juni 2024

 • Schaal 5, schaal 6, schaal 7

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Minimum aantal uren per week

 • Maximum aantal uren per week

 • Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Voor bepaalde functies is een screening voor een VOG politiegegevens (VOG P) van toepassing. Als de vereiste VOG niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Werknemers die op een vertrouwensfunctie zoals een luchthaven gaan werken, moeten ook een veiligheidsonderzoek ondergaan. Een 'verklaring van geen bezwaar' is dan ook een vereiste.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdministratief Medewerker
Indicatie salaris (min – max]2506 – 3529
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.douane.nl/vacatures/administratieve-ondersteuning-boete-fraudeproces-e4058

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.