Begeleider / Persoonlijk Begeleider Ouderen Kentalis 09-01-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Begeleider / Persoonlijk Begeleider Ouderen Kentalis 09-01-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Begeleider / Persoonlijk Begeleider ouderen

Locatie


Uren in overleg, parttime
Bezorg bewoners met verschillende zorgvragen een mooie dag. Dat doe je samen met het netwerk dat om de bewoners heen staat én je team.Werken bij Kentalis is verrijkend; je leert de communicatiewijze toe te passen die aansluit op de behoefte van de cliënt.
Waar werk je?
In Sint-Michielsgestel begeleid je bewoners van één van onze woongroepen op ons terrein Carré of onze locaties in de wijk. Daar zijn in totaal 20 verschillende woongroepen. Met jouw naaste collega's werk je multidisciplinair samen met andere specialisten op het gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie, zoals logopedisten. Eén en al teamwork!
Met wie werk je?
Je begeleidt bewoners die slechthorend, doof of doofblind zijn met een verstandelijke beperking of bijkomende problematiek. Tijdens jouw diensten laat je de regie zoveel mogelijk in handen van henzelf. Daarmee draag jij bij aan hun zelfstandigheid en dat is waar Kentalis voor staat. Jij bent er voor ze, zodat ze zich leren uit te drukken en de wereld om hen heen beter begrijpen. Door goed te observeren, weet jij wat de cliënt nodig heeft. Door klein te kijken zie jij het verschil, non-verbaal en in lichaamstaal. Het is fantastisch om te zien hoeveel wél kan met jouw persoonlijke aandacht en creativiteit. Je activeert hen, helpt hen met de verzorging en met sociale activiteiten.

Het kost sommige bewoners moeite om te vertellen hoe het met ze gaat. Wat ze willen, of juist niet. Informatie verwerken duurt bij hen langer. De essentie bij Kentalis is dan ook communicatie; op verschillende manieren. Jij gaat samen met de bewoner op zoek naar de best passende manier. Daarbij houd jij in de gaten dat je je continu aanpast aan zijn of haar tempo. Dat maakt jouw set communicatie-skills helemaal compleet.

Een woongroep heeft 4 tot 8 bewoners van diverse leeftijden, met verschillende behoeften. De ene krijgt 1-op-1 begeleiding; een andere is zelfstandiger. Ook zijn er cliënten die juist een huiselijke sfeer zoeken in de gezamenlijke woonkamer.

Wat doe je als begeleider of persoonlijk begeleider?
Begeleider:

Jouw basis is het behandelplan uitvoeren van elke bewoner. Daarin staan de afspraken over de specifieke begeleiding, communicatie en zorg. Jij voert onderdelen daarvan uit en neemt hierbij het voortouw. Dat maakt jou geknipt als begeleider. Je werkt eenduidig, zodat bewoners weten wat ze kunnen verwachten. Jij biedt structuur en herkenbaarheid in de dagelijkse zorg en begeleiding, daarbij speel je in op wisselende stemmingen en gedragingen. Je kunt situaties die ontstaan door gedrag en stemming van de bewoners goed inschatten en als dat nodig is, geplande activiteiten daarop aanpassen.

Verder in jouw takenpakket:

 • Lichamelijke verzorging en ADL-activiteiten. Dat hoort bij intensieve begeleiding en daarmee ook bij jouw takenpakket;
 • Je stemt de verschillende communicatiemethoden af op de bewoners. Je maakt daarbij gebruik van communicatievormen zoals vingerspelling, een basis van Nederlandse Gebarentaal en schrijven met ondersteuning van pictogrammen;
 • Je onderneemt activiteiten met bewoners, zoals koken, wandelen, puzzelen of een spelletje.

Persoonlijk begeleider:

Het takenpakket van een begeleider kent geen geheimen voor jou en tevens ben jij verantwoordelijk voor het uitwerken van het behandelplan voor de cliënt. Hierbij ligt het accent op de communicatie, zorg en begeleidingswijze.
Je gaat aan de slag met je team en samen specialiseren jullie je in de verschillende zorgvragen. Je krijgt de ruimte om je rugzak verder aan te vullen om zo tot een goed behandelplan te komen.

Zowel als begeleider als persoonlijk begeleider krijg je een inwerktraject waarin je nadere kennis over de doelgroep opdoet en waarbij je handvatten aangereikt krijgt hoe je het beste met de cliënten kunt werken. Bijvoorbeeld: een 'onderdompeling' waarin jij zelf gaat ervaren hoe het is om communicatief meervoudig beperkt te zijn. Of teamvergaderingen waarin de focus op de werkinhoud ligt en verschillende cursussen, waaronder de Nederlandse Gebarentaal (NGT) of Nederlands Ondersteund met Gebaren. Je leest het dus goed; je hoeft nog geen gebarentaal te kunnen als je bij ons begint!

De kennis die je opdoet, pas je toe in de begeleiding van de bewoners. Een communicatiedeskundige begeleidt en coacht je daarbij op de werkvloer.

Wij bieden jou
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. We bieden je een afwisselende en uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van gebaren, communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Verder in ons arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Meteen een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Als begeleider ontvang je een bruto maandsalaris van €2.617,- tot €3.535,- (FWG 40). Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg;
 • Als persoonlijk begeleider ontvang je een bruto maandsalaris van €2.766,- tot €3.861,- (FWG 45). Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg;
 • Een dienstverband van 24, 28 of 32 uur per week (meer of minder is bespreekbaar);
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansverlofuren (naar rato).
 • Extra's: 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer en onregelmatigheidstoeslag;
 • Fijne collega's om mee samen te werken en van te leren;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of het uitruilen van je reiskosten?

Dit ben jij
Jij staat positief in het leven en bent makkelijk benaderbaar. Jij denkt vanuit gelijkwaardigheid en wil graag samenwerken, of dat nou cliënten zijn of collega's. Vanuit jouw expertise en inlevingsvermogen bewaar je de rust, schat acute situaties goed in en handelt ook daarnaar. Daarnaast ben jij expert in goed kijken naar de kleine stappen voorwaarts en laat je jouw zorghart spreken. Herken je je hierin? Dan ben jij de aangewezen persoon om de dag van onze bewoners meer glans te geven.

 • Als Begeleider zit een zorggerelateerd diploma op mbo-niveau 3 in je pocket, of je bent bereid dit te behalen.
 • Als Persoonlijk begeleider heb je een zorggerelateerd diploma op mbo-niveau 4, of je bent bereid dit te behalen.
 • Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden; avonden, weekenden en feestdagen maken onderdeel uit van je rooster. Natuurlijk denken we met je mee over een rooster dat zo goed mogelijk bij jouw leven past;
 • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en kunt tegen een stootje als een bewoner een mindere dag heeft. Verder ben je creatief en is denken in mogelijkheden voor jou heel normaal.
En nu?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie? Solliciteer dan nu en we nemen binnen enkele dagen contact met je op. Heb je eerst nog vragen? Wij maken graag tijd voor je vrij: bel of Whatsapp () op . Of stel je vragen onder het genot van een kopje koffie of thee in ons Dorpshuis. De vacature sluit op 12 februari. Omdat wij doorlopend in gesprek zijn met kandidaten, kun je ook daarna gewoon nog solliciteren.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPersoonlijk Begeleider
Indicatie salaris (min – max]2617 – 3535
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/begeleider-persoonlijk-begeleider-ouderen

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.