Manager HQSE | Circtec Netherlands B.V. ASBR YouManagement voor Circtec Netherlands B.V. 28-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Manager HQSE | Circtec Netherlands B.V. ASBR YouManagement voor Circtec Netherlands B.V. 28-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

DE UITDAGING BIJ CIRCTEC NETHERLANDS B.V.

Ben jij een ervaren Health, Quality, Safety and Environment (HQSE) Manager met een passie voor duurzaamheid en efficiëntie en wil je een significante impact hebben op het milieu? Maak dan als koploper deel uit van dit ambitieuze project, waarbij gebruikte autobanden worden omgezet in transportbrandstoffen, chemicaliën en teruggewonnen carbon black en waarmee ongeveer 5% van de totale CO2-uitstoot uit de Nederlandse chemische industrie wordt gecompenseerd!

Circtec Netherlands B.V. realiseert een investering van maar liefst 285 miljoen euro voor een moderne fabriek in het chemiecluster Delfzijl, waarbij de technologie al meer dan succesvol is getest en geoptimaliseerd op een productielocatie in Polen. Als HQSE Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van ISO-normen, veiligheidsmaatregelen, het naleven van wet- en regelgeving, het beheersen van risico’s, het verzorgen van trainingen en opleidingen voor medewerkers en het implementeren van milieubeschermende maatregelen. Op dit moment is er fysiek (nog) niets, dus je kunt de volledige controle nemen en alles naar eigen inzicht organiseren, uiteraard onder leiding van en in afstemming met de aandeelhouders.

Vooral in de opbouwfase heb je veel contacten met overheden en dienstverleners op het gebied van HQSE en begeleid je de interacties van Circtec met bevoegde overheidsinstanties. Daarnaast verzorg je HQSE-rapportages, geef je advies aan collega’s, deel je HQSE-kennis met alle medewerkers die de komende maanden in dienst treden, volg je ontwikkelingen in wet- en regelgeving en beheer je het managementsysteem en het analyse-informatiesysteem. Je bent betrokken bij de uitvoering van emissiemetingen, calamiteitenonderzoeken, opstellen van begrotingen, interne audits, management reviews en vertegenwoordiging van Circtec Netherlands B.V. in HQSE-aangelegenheden.

Je geeft leiding aan je eigen team in opbouw, bent onderdeel van het MT en maakt deel uit van het consignatieteam. Je zorgt ervoor dat vergunningen op orde zijn, rapportages op tijd zijn, HQSE wordt verbeterd en dat iedereen die bij Circtec start en werkt op de hoogte is van de eisen van klanten en overheden. Je bent kwaliteitsbewust en toont daadkracht. Je bent resultaatgericht en streeft altijd naar het beste resultaat. Creativiteit is een belangrijke eigenschap waarmee je innovatieve oplossingen bedenkt en verbeteringen doorvoert.


Heb jij ervaring met het opzetten en onderhouden van een veilige werkomgeving binnen de chemische industrie? Ben je in staat om complexe risico’s te identificeren en te beheren? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe HQSE Manager!

HET IDEAAL PROFIEL

 • Ongeveer 10 jaar ervaring in HQSE-management binnen de chemische, voedingsmiddelen-, diervoeder- of soortgelijke industrie met internationale activiteiten.
 • Technische opleiding op Hbo- of WO-niveau, bijvoorbeeld richting Milieukunde, Procestechniek of Chemische Technologie.
 • Je hebt uitstekende kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit.
 • Je bent een coachend leider die de tijd heeft genomen om de technische en operationele details te begrijpen.
 • Je blinkt uit in effectieve communicatievaardigheden, besluitvaardigheid en probleemoplossend vermogen.
 • Je kunt een risicomanagementplan opstellen en implementeren; ervaring op een BRZO-locatie zal je inwerkperiode versnellen.
 • Je bent bekend met ISO 9001 en ISO 14001 en ervaren met het opzetten hiervan.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om medewerkers te trainen en bewust te maken van veiligheidsvoorschriften.
 • Je hebt de nodige ervaring met incidentenonderzoek.
 • Je hebt een uitstekende beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van de Nederlandse en Engelse taal.

WAT BIEDT CIRCTEC? 

Hopelijk ben je, net als wij, klaar om een echte bijdrage te leveren aan circulariteit en substantiële CO2-reductie. Natuurlijk ben je ook benieuwd wat we nog meer bieden naast een baan met toekomst. Wij zijn een start-up en werken momenteel hard aan onze eigen Bedrijfscao, die deze zomer en wanneer jij je arbeidscontract tekent helemaal klaar is. Dat is belangrijk voor ons. Naast een basissalaris tussen de 80k en 110k per jaar is er minimaal een marktconform en compleet secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

OVER CIRCTEC NETHERLANDS B.V.

Schuin tegenover het ‘Chemie Park Delfzijl’ verrijst landelijk één van de meest circulaire en duurzame initiatieven van de afgelopen jaren. Chemisch recyclingbedrijf Circtec (CIRCular TEChnology) vestigt zich daar met een moderne en innovatieve fabriek om in één klap 5% van de landelijk beoogde CO2-reductie te compenseren.

Europa’s grootste bandenrecyclingfabriek gaat 285 miljoen euro kosten. De fabriek zal gebruikte autobanden een nieuwe waarde geven. Met behulp van een innovatief verhittingsproces (pyrolyse) zal Circtec vier verschillende waardevolle producten terugwinnen uit afgedankte autobanden. Dit zijn teruggewonnen carbon black (zwart pigment met versterkende eigenschappen), gassen om het proces te verwarmen (dus zelfvoorzienend), biobrandstof (vergroening) voor schepen en nafta als grondstof voor de chemische industrie. De vestiging van Circtec draagt niet alleen bij aan een beter en schoner milieu, maar betekent ook een enorme impuls voor de economische bedrijvigheid in de noordelijke regio en de regionale werkgelegenheid. Naar verwachting zullen er medio 2025 60 werknemers zijn aangenomen en medio 2028 zal het aantal werknemers zijn toegenomen tot meer dan 120. Circtec zal continu 24/7 operationeel zijn.

Dankzij de langetermijncontracten met Birla Carbon en BP en substantiële bijdragen van subsidies en provinciale en nationale overheden bestaat er geen twijfel over het bestaansrecht van de fabriek. De Deense aandeelhouders AP Moller Holding en NOVO Holdings zijn ervan overtuigd dat Circtec Netherlands B.V. ook in de komende decennia een verschil zal maken. Het aandeelhouderschap van het investeringsfonds van de familie Maersk-Möller (oprichter en mede-eigenaar van containerrederij Maersk) en de NOVO Nordisk Foundation (Deens farmaceutisch bedrijf) bieden zowel financiële kracht als de noodzakelijke richting voor visie, strategie en ondernemerschap. Zie ook www.circtec.nl.

De beschreven vacature is een van de meest cruciale posities in zowel de opstart- als de opschalingsfase. Circtec Netherlands B.V. doorloopt dit traject op exclusieve basis met ASBR. Voor de volledige opschaling zal ASBR later verschillende innovatieve initiatieven, arbeidsmarktcampagnes en een speciale landingspagina lanceren.

INTERESSE IN CIRCTEC NETHERLANDS B.V.? 

Spreekt het je aan en pas je in het gegeven profiel? Dan zijn wij zeer geïnteresseerd in jouw CV en motivatie! ASBR YouManagement begeleidt Circtec exclusief tijdens het gehele proces. Heb je vragen of behoefte aan een toelichting, neem dan contact op met ASBR YouManagement, Edwin Klomp via 088-1260440 of 06-55194295. E-mail: vacature@asbr.nl

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelQhse Manager
Indicatie salaris (min – max]6700 – 9000
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)40 – 40
Contactgegevensvacature@asbr.nl , 31881260440 https://www.circtec.nl.
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieFarmsum, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.asbr.nl/vacatures/manager-hqse/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.