Pedagogisch Behandelaar Kentalis 28-11-2023

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Pedagogisch Behandelaar Kentalis 28-11-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Pedagogisch Behandelaar

Locatie

20 uur, parttime, Zuid-Limburg

Ontwikkel je vakkennis en leer van jouw collega's over de groepsbehandeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis

Wat maakt jouw werk bijzonder
Bij deze unieke positie krijg je als pedagogisch behandelaar alle ruimte om je door middel van trainingen en een uitgebreid inwerktraject te verdiepen in de behandeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Deze kinderen hebben grote moeite begrijpen en/of spreken van taal. Met jouw collega's maak je het mogelijk dat het kind beter gaat praten, samen leert spelen en emoties leert uiten.
Extra bijzonder is dat je brede ervaring opdoet omdat je zowel werkt bij de groepsbehandeling van kinderen in de schoolgaande leeftijd (5 tot 13 jaar) als bij de vroegbehandeling van jonge kinderen (2 tot 5 jaar). Met een logopedist en andere specialisten ga je aan de slag met de behandeling.
Kennis van TOS is niet vereist: Als jij de nieuwsgierigheid hebt om de kinderen te willen begrijpen, zijn er bij Kentalis volop kansen je te ontwikkelen.

Wat ga jij doen?
Je behandelt, begeleidt en ondersteunt de kinderen in hun communicatieve ontwikkeling, zodat kinderen zich beter kunnen uitdrukken en zich begrepen voelen. Hierbij zet je verschillende communicatiemiddelen in, zoals Nederlands ondersteund met Gebaren, pictogrammen of foto's. Je wordt ingezet op verschillende groepen, waardoor je kennismaakt met diverse zorgprogramma's. Jouw kerntaken zijn:

 • Je werkt samen met een logopedist en/of pedagogisch behandelaar op de groep van 7 of 8 kinderen, waardoor je van elkaar leert gedragsmatige aspecten en de taalontwikkeling op te pakken. Ervaringsgericht en spelenderwijs werken jullie aan de behandeldoelen;
 • Je hebt dagelijks contact met de ouders en het behandelteam, waarmee je de voortgang in de behandeldoelen en jouw bevindingen deelt en evalueert;
 • Je levert als lid van het multidisciplinair team een inhoudelijke bijdrage aan het behandelplan. Met jouw team en ouders halen jullie het beste uit de kinderen naar boven;
 • Je werkt samen met scholen waarbij je tips en advies geeft hoe ze het kind het beste kunnen begeleiden en ondersteunen in de klas.

Met wie werk je?
Je wordt ingezet bij één of meerdere multidisciplinaire teams in Zuid-Limburg die voor jou klaar staan om hun kennis met jou te delen en ook graag van jou willen leren. De teams bestaan uit jou, een behandelcoördinator, logopedist en systeemgericht behandelaar/ouderbegeleider. De meeste behandelgroepen zijn in Hoensbroek, maar je kunt ingezet worden in Kerkrade of Maastricht. Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis een groot intern netwerk op van collega-pedagogisch behandelaars en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:
Voor een goede start word je ingewerkt door een vaste ervaren collega. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld omdat we je opleidingen aanbieden waardoor je nog meer uit jezelf en jouw functie haalt. Daarnaast bieden we:

 • Een bruto maandsalaris €2.766,- tot €3.861,- (FWG 45) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een parttime dienstverband van 20 uur per week. In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn. Jouw dagen stemmen we zo af dat het voor iedereen goed uitkomt;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato) wat je kunt gebruiken voor o.a. verlof, of uitbetaling;
 • Extra's zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Wie ben jij?
Je bent nieuwsgierig en neemt de tijd om de kinderen te begrijpen. Belangrijk is ook dat je jezelf goed kent en op jezelf kunt reflecteren. Daarnaast breng je mee:

 • Je hebt minimaal een afgeronde agogische hbo opleiding richting Zorg en Welzijn zoals Social Work, SPH of Pedagogiek;
 • Je kunt rust en structuur bieden zodat je het kind uitnodigt te communiceren;
 • Je wilt graag meer leren over ondersteunende communicatie, zoals de inzet van pictogrammen of Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG).
 • Je ziet veranderingen als een uitdaging en staat hier flexiber tegenover;

Interesse?
Ben je enthousiast over de functie en er van overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer dan zo snel mogelijk. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Heb je vragen over deze functie? van de Ven, teamleider, en Marion Heck, behandelcoördinator, maken graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via en Marion via .

Heb je vanwege een beperking ondersteuning nodig bij jouw sollicitatie, stuur een mail naar . Binnen enkele werkdagen neemt één van de recruitment collega's contact met jou op.
We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelLogopedist
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)20 – 20
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/pedagogisch-behandelaar-1

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.