Process Engineer Avantium 27-10-2023

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Process Engineer Avantium 27-10-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Process Engineer - Flagship Plant

Delfzijl

Avantium is een toonaangevend technologiebedrijf en een pionier in het ontwikkelen en commercialiseren van duurzame chemie. De meest geavanceerde technologie van Avantium is de YXY® planten-naar-plastic-technologie, die plantaardige suikers katalytisch omzet in FDCA - furaandicarbonzuur, wat de bouwsteen is voor het duurzame polymeer PEF - polyethyleen furanoaat. PEF is een 100% plantaardig, recyclebaar en afbreekbaar polymeer en heeft dankzij haar superieure eigenschappen een breed scala aan toepassingen waaronder verpakkingen, textiel en folies.

Jouw functie zal worden:

Ben jij die gedreven Process Engineer, die onderdeel gaat uitmaken van onze procesontwikkeling?

 • Je gaat kijken naar het ontwerp van de procesapparatuur, de bouw daarvan en overziet de opstart en lost ontstane problemen op.
 • Hij of zij zal een belangrijk lid van het Flagship Plant Team worden en zal uiteindelijk een belangrijke schakel zijn tussen het Process Development Team, het Flagship Plant Team en het Commercial Plant Team.
 • Jij gaat procesontwikkelings-eisen volgen en kan deze vertalen naar productie-runs, die in de Flagship Plant kunnen worden uitgevoerd. * Je analyseert en rapporteert de resultaten van deze runs en helpt bij het bouwen van een technisch pakket voor latere engineering activiteiten.

Jouw taken zullen zijn:

 • Je bent de kennisdrager van het chemisch proces en de procesinstallatie. Deze kennis deel je met een team van Process Engineers en technologen in de Flagship Plant, Pilot Plant Geleen en de Technology & Innovation Centre bij Avantium HQ in Amsterdam.
 • Je verzamelt de proces- en kwaliteit gegevens en rapporteert deze aan de Operations Manager in Delfzijl.

Daarnaast zet je je kennis en ervaring in voor o.a.:

 • Je gaat zoeken naar oorzaken bij afwijkingen en problemen in het productie proces. Het indienen van verbeteringen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en rendement. Een bijdrage leveren aan incidenten onderzoek - Root Cause Analyses.

Jouw kennis & vaardigheden zijn:

 • Je bezit een MSc- of BSc-graad in Chemische- of Procestechnologie of Scheikunde.
 • Je brengt minimaal 5 jaar relevante ervaring mee opgedaan als Chemisch- of Procesingenieur opgedaan binnen de chemische industrie.
 • Je hebt een pragmatische hands-on houding, die gericht is op probleemanalyse, besluitvorming, planning en de organisatie van oplossings-implementatie.
 • Je bent een sterke communicator, die kan afstemmen met verschillende stakeholders in de Engelse- en Nederlandse taal.
 • Je maakt rapporten en communiceert inzake technische datapakketten aan potentiële ingenieursbureaus.
 • Je bent doelgericht en wezenlijk gemotiveerd en werkt met een hoge intensiteit en je gaat gemakkelijk om met ontstane veranderingen.

Wat Avantium je gaat bieden:

Een uitdagende baan in een groeiende organisatie. Bij Avantium kun je het verschil maken door samen te bewijzen dat 'the sky, the limit' is. Als kleinere organisatie moedigen we onze medewerkers aan om creatief en innovatief een bijdrage te leveren aan het bereiken van onze doelstellingen.

Avantium Flagship Plant - Delfzijl:

Deze nieuwe fabriek is "First of its kind" en dat betekent dat veel zaken vanaf de grond opgezet moeten worden. Om succesvol te zijn als Process Engineer is het belangrijk, dat je het uitdagend vindt om de met jouw vergaarde kennis en ervaring in te zetten en onverwachte, complexe, problemen effectief te verhelpen. Je bezit een pragmatische en flexibele instelling en je hebt doeners mentaliteit.

Heb je Interesse?

Reageer dan snel op deze zeer uitdagende positie.

Avantium

Adres Zekeringsstraat 29
1014 BV
Amsterdam

Process Engineer - Flagship Plant

Avantium

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProcess Engineer Food
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheTechniek
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://dvhn.nl/vacatures/Process-Engineer-Flagship-Plant-28718500.html

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.