Project Portfolio Manager Chemie Park Delfzijl 25-07-2023

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Project Portfolio Manager Chemie Park Delfzijl 25-07-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Project Portfolio Manager

24 juli 2023 Delamine

Locatie: Delfzijl
functietitel: Project Portfolio Manager
Delamine (Nouryon)
Delamine is een joint venture tussen Nouryon en het japanse Tosoh Corporation. Op de Delamine productie locatie in Farmsum (Delfzijl) produceren wij Ethyleenamines volgens het EDC-productieproces. Delamine produceert en verkoopt de gehele reeks van Ethyleenamines. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort (sales/marketing, logistics/transport: accounting/control en general management) waar circa 12 medewerkers werken en op de productie locatie ca.100 collega's.

Ten behoeve van het managen en engineeren van projecten is er binnen de plant van Delamine te Delfzijl een projectenorganisatie opgericht. De projectenorganisatie wordt geleid door jou en bestaat uit een vast team van lead engineers, een constructie manager en een werkvoorbereider. Het team wordt naar behoefte aangevuld met een variabele organisatie van engineers en project medewerkers.
De rol van Project Portfolio Manager
Het doel van de functie als Project Portfolio Manager is het managen en beheren van het investeringsprojecten portfolio van de plant overeenkomstig het operationeel jaarplan en het voorbereiden, uitwerken en uitvoeren van een meerjarig strategisch (3-5 jaar) investeringsplan. Jij bent eindverantwoordelijk voor het leiden vanaf initiatief tot realisatie inclusief evaluatie van parallel uitgevoerde multidisciplinaire investerings-/engineering projecten binnen de met de (vertegenwoordiger) opdrachtgever overeengekomen targets voor de Delamine locatie Delfzijl. Jij bent onderdeel van het management team en gaat rapporteren aan de Director Manufacturing. Onder jouw verantwoordelijkheden vallen o.a. de volgende taken:

 • Opstellen van een meerjarig investeringsplan bestaande uit zowel vervangingsinvesteringen als strategische projecten in samenwerking met de diverse stakeholders;
 • samen met jouw team uitvoering geven aan de investeringsplannen die onderdeel zijn van het Operationeel Jaarplan;
 • incidenteel zelf leidinggeven als project manager aan de uitvoering van strategische projecten;
 • beheren en managen van het investeringsbudget van de plant;
 • (laten) uitvoeren van technische project scoping en voorprojecten;
 • rapporteren over de projecten portfolio v.w.b. voortgang en financiën in diverse gremia (MT, Stuurgroepen en Cost control meeting);
 • voortdurend zoeken naar een balans tussen enerzijds de geplande projecten en de omvang van de projecten organisatie;
 • de uitvoering van projecten verder verbeteren door regelmatige evaluatie momenten te benutten en project matig te werken;
 • in samenwerking met inkoop selecteren van engineeringsbureau 's, leveranciers, aannemers e.d;
 • verder ontwikkelen van jouw team.

Heb jij het in huis?
Om voor deze functie in aanmerking te komen, dien je te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden. Bovendien heb je goed oog voor de dynamiek en de behoeften van jouw team en ben je daardoor in staat om een wisselend team te managen en naar het volgende niveau te brengen. Verder ben je Innovatief en heb jij een uitstekend aanpassend vermogen. Je hebt een afgeronde technische HBO / WO opleiding binnen de techniek, minimaal vijf jaar ervaring binnen Engineering/Project Management en je spreekt vloeiend Nederlands en redelijk Duits en Engels. De ideale kandidaat heeft naast hiervoor genoemde kwalificaties ook de volgende ervaring/certificaten:

 • Kennis van methoden, technieken voor projectmanagement en financieel projectbeheersing;
 • Kennis van CAPEX en OPEX;
 • Ervaring met Continuous Improvement.

Dit kun jij van ons verwachten
Delamine Delfzijl biedt je werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in een informele, no nonsens organisatie met een veiligheid gedreven cultuur. Ons arbeidsvoorwaarden pakket omvat:

 • Een vaste aanstelling met een proeftijd van 2 maanden;
 • een salaris afhankelijk van je ervaring tussen de EUR 66.300 en 105.000;
 • 23 vakantiedagen + 12 verlofdagen dagen;
 • bonus regeling;
 • uitstekende pensioenregeling.

Om je verder te ontwikkelen bieden we ...

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelManager Engineering
Indicatie salaris (min – max]5116 – 8102
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBouw/Installatie
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.chemieparkdelfzijl.nl/vacatures/2023/07/1123534-project-portfolio-manager

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.