Vrijwilligers Stichting Delfsail 17-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Vrijwilligers Stichting Delfsail 17-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Vrijwilligers Stichting Delfsail 18-05-2024

 • Locatie: Delfzijl

 1. Vrijwilligers Stichting Delfsail 18-05-2024

Werken in Delfzijl

Introductie vacature

Read more about the STI organisation

  • 'Achter de schermen

   Jeannette Blijdorp, directeur Tall Ships geeft een inkijkje achter de schermen van DelfSail 2024

  • Vier dagen top entertainment en gezelligheid

   Beleef de meest exotische schepen, geniet van de internationale en nautische ambiance en ervaar top entertainment voor jong en oud. Bekijk het programma per dag.

   Afbeelding

   Programma DelfSail
  • Vrijwilliger worden?

   DelfSail zou nergens zijn zonder de vele vrijwilligers die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Wil jij meedoen?


  • Samen maken we DelfSail mogelijk

   Ook sponsor worden van het grootste evenement van Noord-Nederland?


  • Stap aan boord!
   • Arrangement voor personeelsverenigingen
   • Particuliere arrangementen
   • Zakelijke arrangementen

   Stap aan boord?

   Imposante Tall Ships en historische schepen van over de hele wereld die zich verzamelen: op 13 juni gaat DelfSail weer van start. Beleef het mee vanaf het water!

Afbeelding

DELFSAIL Stories

en Jasper Hidding van DelfSail zorgen voor bijzondere gasten

DelfSail, het grote maritieme evenement in juni, maakt ook ruimte voor mensen die niet zo snel of gemakkelijk zelf de hort op gaan. Bijvoorbeeld omdat er een lichamelijke of verstandelijke beperking is. Binnen de organisatie DelfSail is een commissie Social Affairs actief die zorgt dat er toch mogelijkheden zijn voor een aantal groepen.

De commissie heeft twee voorzitters: Hidding (61) en zijn zoon Jasper (34). De oudste is mede-eigenaar van een financieel advieskantoor en de jongste promoveert dit jaar aan de RUG en werkt voor een marktonderzoeksbureau in Amsterdam.

Waarom twee voorzitters en waarom vader en zoon in dezelfde werkgroep? Dat is eenvoudig uit te leggen zegt : We wonen onder hetzelfde dak, we overleggen veel samen. In feite doen we alles samen.

Jasper: ,,Wij zitten in deze werkgroep omdat we beiden weten hoe het is om met lichamelijke sores te moeten leven. We lijden aan dezelfde lichamelijke, erfelijke aandoening.

Naast vader en zoon Hidding zijn ook zus Charlotte Hidding, Ron Mulder en Daan Loupatty lid van de commissie, die tijdens DelfSail wordt uitgebreid met de nodige hulpvaardige mensen die ook graag hun steentje willen bijdragen.

De Hiddings raakten in 2003 bij DelfSail betrokken. In 2009 werd de Stichting Opkikker uitgenodigd voor DelfSail en de aandacht voor specifieke groepen begon vorm te krijgen.

In 2016 resulteerde dit in de commissie Social Affairs.

,, We richten ons niet alleen op mensen met een lichamelijke beperking maar het is heel breed, het kan ook om mensen gaan die moeilijk de drempel over stappen om zo'n evenement te bezoeken. In 2016 waren dat bijvoorbeeld ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, asielzoekers maar ook mantelzorgers", legt Jasper uit.

Dit jaar is er aandacht voor kinderen met het Down syndroom en wordt samengewerkt met Kids United. Ook is er overleg met de Vrienden van het OZG in Scheemda. ,,Dan gaat het over de afdeling oncologie, over kankerpatiënten. Een deel zou theoretisch gezien misschien zelf DelfSail kunnen bezoeken, maar ze maken zo'n rottijd door dat de drempel wellicht hoog is.

Dat er helpende handen nodig zijn behoeft nauwelijks toelichting. ,,We zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers die ons willen meehelpen. De vrijwilligers van de vorige keer melden zich spontaan weer aan maar we hebben meer mensen nodig. Het is handig als je een zorgachtergrond hebt of in ieder geval affiniteit met de zorg. Je maakt van dichtbij mee hoeveel impact het heeft op de mensen die je mag begeleiden op DelfSail. Je krijgt er zoveel voor terug!'''

Tijdens DelfSail 2016 bracht een groep visueel gehandicapten een bezoek aan het zeilschip Earl of Pambroke. ,,Dat was heel bijzonder. Ze mochten het schip verkennen met hun handen. Alle mooie houten details onderzochten ze op deze manier. Het was voor alle aanwezigen indrukwekkend", blikt terug.

Vrijwilligers wordt gevraagd om minimaal twee dagen beschikbaar te zijn.

Wil je ook meedoen als vrijwilliger?

Aanmelden als vrijwilliger kan hier !

Sponsoren Samen maken wij DelfSail mogelijk

onbekend

Functietitel Secretaris Indicatie salaris (min - max] onbekend - onbekend Opleidingsniveau HBO Aantal uren (min - max) 1 - 40 Type contract Vrijwilliger Branche Sport/Recreatie/Toerisme Locatie Delfzijl, Groningen,Nederland Soliciteer direct https://www.delfsail.nl/nl/elzoderk-en-jasper-hidding-zorgen-voor-bijzondere-gasten

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheSport/Recreatie/Toerisme
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://nieuwsuitdelfzijl.nl/vrijwilligers-stichting-delfsail-18-05-2024/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.