Weginspecteur Rijkswaterstaat 08-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Weginspecteur Rijkswaterstaat 08-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

 • Locatie: Groningen

 1. Rijkswaterstaat 09-05-2024

Werken in Delfzijl

Introductie vacature

Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Tijdens de drukke ochtendspits word je gebeld door de verkeerscentrale. Er is een ongeluk gebeurd bij knooppunt Julianaplein en jij gaat er naar toe. Je zorgt voor een veilige werkplek voor de hulpdiensten, ook zet je acties uit om onstane schade te herstellen. Als zorg jij voor een vlotte en veilige doorstroming en indien nodig handhaving van overtredingen in het wegverkeer, handel je incidenten af en zorg je voor goede verkeersinformatie.


Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor een optimale afwikkeling van het wegverkeer. Jij bewaakt vanaf de weg de veiligheid van de weggebruikers en de doorstroming van het verkeer.

Jij zet direct de juiste verkeersmaatregelen en incidentoplossende acties in gang. Dit zou kunnen zijn dat je een deel van de weg afsluit of een omleiding afroept.

Ook ben je actief in de handhaving van overtredingen waarop jij als bevoegd bent te handhaven. Denk bijvoorbeeld aan het negeren van een rood kruis door weggebruikers, in dit geval mag jij als een proces-verbaal opmaken. Zo zorg jij er bijvoorbeeld bij een conflict tussen bestuurders voor dat jij de rust bewaart tot de hulpdiensten arriveren.

Als werk je in roosterdienst en heb je onregelmatige werktijden. Je hebt soms een vroege dienst of een late, soms overdag en soms 's nachts. En ook in de weekenden en tijdens feestdagen gaat het werk gewoon door. Hoe zou dit invloed hebben op jouw thuissituatie?


De maatregelen die je hebt genomen om een auto met pech weer snel en veilig weg te krijgen zijn goed gegaan. De door jou inmiddels gerustgestelde weggebruikers waren blij dat ze snel naar een veilige plek gebracht werden.

Denk aan collega's, weggebruikers, de verkeerscentrale en andere betrokken partijen zoals hulpdiensten. Met deze interne en externe samenwerkingspartners wissel je informatie uit over de verkeerssituatie en de getroffen maatregelen. Je legt relevante informatie over acties, getroffen maatregelen en aangetroffen (onveilige) situaties administratief vast.Daarbij werk je binnen de kaders van wet- en regelgeving en de landelijke, uniforme methodiek van incidentmanagement. Het opmaken van een zorgvuldig proces-verbaal is iets waar jij je hand niet voor omdraait.

Jij haalt plezier uit het veilig en bereikbaar houden van de Nederlandse rijkswegen. Niet voor niets is dat onderdeel van onze missie: Nederland veilig en bereikbaar. Je draagt daarom ook graag bij aan het verbeteren van de dienstverlening van Rijkswaterstaat.


Verder komt jouw stressbestendigheid goed van pas bij incidenten en verstoringen. Ook in noodsituaties blijf je rustig, geef je heldere aanwijzingen aan de verkeersdeelnemers en durf je besluiten te nemen.

De situaties die je tegenkomt verschillen per dag en in heftigheid. Zo rijd je de ene dag zonder een incident tegen te komen en richt je je op beheertaken zoals inspecties van het wegdek.

De andere dag begeleid je bij een ongeluk met dodelijke afloop. Jij kunt goed omgaan met de verschillende situaties en de afwisseling die dit werk met zich meebrengt.

Ook ben jij niet bang om bestuurders aan te spreken en eventueel proces-verbaal op te maken en je kunt hierin de-escalerend handelen. Het is een pre als je ervaring hebt met incident management en al ervaring hebt binnen de handhaving.


In de tekst heb je al een aantal vragen gelezen. Deze vragen hebben jou laten nadenken over hoe jij jezelf als ziet.

Graag zien wij het antwoord op de onderste 2 vragen terug in jouw motivatiebrief:

 • waarom denk je dat je een geschikte bent?

Teamleider Douwe van der Ploeg is vanaf 13 mei bereikbaar voor inhoudelijke vragen over de vacature.

Neem dan alvast een kijkje in de wereld van wegverkeer bij Rijkswaterstaat . Luister bijvoorbeeld naar een podcastaflevering van of kijk de aflevering Op weg met s in Dumpert Filmt Je Werkplek .

Vacaturenummer: VWM-D-24-030

 • je beschikt over een mbo-diploma op mbo 3 of 4 niveau en bij voorkeur een afgeronde BOA-opleiding
 • je bent stressbestendig; in lastige omstandigheden, zoals werken onder tijdsdruk of met risico's, blijf je beheerst en doelmatig werken
 • je durft besluiten te nemen; je maakt keuzes, ook wanneer niet alle informatie beschikbaar is
 • je kunt anticiperen; je bent in staat om een situatie snel te doorgronden en hierop in te spelen

Salaris Min €2595 - Max €3238 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden.

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week)
 • diverse verlofregelingen, studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kunt je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

 • Optioneel: in verband met oproepdiensten is het van belang dat je vanaf jouw woning binnen 10 minuten op een van de volgende wegen kan zijn; A7 of A28
 • de selectiegesprekken vinden plaats op 4 en 7 juni op het steunpunt Kolham
 • een live assesment is verplicht onderdeel van de selectieprocedure. Deze vindt plaats op 20 juni, op een locatie midden in het land
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • de functie gaat per september 2024 van start
 • voor deze functie word je intern opgeleid tot en moet je de interne opleiding Incident Management volgen
 • je kunt incidenteel op projectbasis tijdelijk buiten je regio te werk worden gesteld
 • je werkt in roosterdienst (vroeg - dag - laat- nacht). Het rooster van s van Rijkswaterstaat wordt gerealiseerd met een zelfroostermethodiek. In grote mate heb je invloed op je eigen rooster
 • een motivatiebrief maakt deel uit van de selectieprocedure. Verwerk hierin de 2 vragen die in de tekst zijn gesteld
 • voor deze functie is een periodieke keuring vastgesteld, net als een aanstellingskeuring
 • een (online) voorselectietest of een assessment maakt onderdeel uit van het sollicitatieproces. Het maken van een casus of (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: circa 1.500 in het veld en 500 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat.

Achter de schermen bij Rijkswaterstaat: Indicatie salaris (min - max] 2595 - 3238 Aantal uren (min - max) 36 - 36 Locatie Groningen, Groningen,Nederland Soliciteer direct https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/vacatures//RWS240736

Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWegverkeersleider
Indicatie salaris (min – max]2595 – 3238
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://nieuwsuitdelfzijl.nl/weginspecteur-rijkswaterstaat-09-05-2024/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.