Beleidsadviseur Gemeente Groningen 30-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Beleidsadviseur Gemeente Groningen 30-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

beleidsmedewerker verkeer en vervoer met focus op duurzame mobiliteit

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 12 juni 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Beleid & Advies,Ruimtelijk, Gebiedsontwikkeling & Economische zaken
 • 36 uur
 • € 4.211,- / € 5.997,-

Wil jij als beleidsadviseur ook bijdragen aan minder CO2 uitstoot in Groningen? Dan begint het hier!

Hier werk je aan mee
We moeten een ingrijpende verandering doorgaan om de CO2 uitstoot flink te verminderen. Het Klimaatakkoord van het Rijk is daarvoor een belangrijke basis. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de uitvoering. Groningen behoort tot de 100 Europese steden die de Europese Unie heeft uitgekozen om snel klimaatneutraal te worden.

Hier ga jij je mee bezig houden
Als beleidsadviseur duurzame mobiliteit werk je aan haalbare oplossingen voor de verduurzaming van het verkeer en vervoer in onze gemeente. Je doet dit uiteraard niet alleen. Samen met collega's, bedrijven, (branche) organisaties en andere overheden pak je dit op. Met kennis en visie adviseer je over de haalbaarheid van de oplossingen, ook of dit voor de handhaving goed uitvoerbaar is. Op het onderwerp duurzame logistiek vervul je een centrale rol. Je geeft advies over uiteenlopende oplossingen zoals stadsbevoorrading en het efficiënt samenvoegen van transportstromen. Ook richt je je op logistieke hubs en de kansen voor verduurzaming van de logistiek bij bedrijven. De invoering van de Zero Emissie Zone 2025 in de binnenstad van Groningen heeft een belangrijke focus in je werkzaamheden.

Je bent verantwoordelijk voor beleidsvorming en -uitvoering op het onderwerp duurzame mobiliteit. Je adviseert het bestuur en maakt beleidsvoorstellen, waarbij CO2-reductie en het verminderen van het ruimtegebruik voorop staan.

Je implementeert dit beleid, bijvoorbeeld door beleidskaders te stellen ten behoeve van de vergunning uitgifte. Ook pas je slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen toe in ruimtelijke ontwikkeling. Je zoekt hiervoor de verbinding met collega's, andere overheden, organisaties en bedrijven. Ook heb je oog voor kansrijke trajecten via de Europese Unie. Deze inzichten gebruik je om oplossingen te bedenken en te testen. Het realiseren van draagvlak is daarbij heel belangrijk.
Je monitort en toetst de effecten van ons duurzame mobiliteitsbeleid en benut hierbij de mogelijkheden van digitalisatie. Verder neem je deel aan landelijke en regionale werkgroepen en gaat na welke activiteiten passen in ons gemeentelijke beleid.

Hier kom je te werken
In onze directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp bij Stadsontwikkeling richten we ons op het vormen van strategieën voor Wonen, Ruimtelijke Economie, Leefkwaliteit, Energie en Mobiliteit. Je wordt een belangrijk lid van ons team Ruimtelijke Economie en Mobiliteit. Samen met zo'n 20 collega's pakken we verschillende mobiliteitsuitdagingen in onze gemeente aan.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • hbo of wo werk- en denkniveau, met kennis van vraagstukken over het verduurzamen van verkeer en vervoer;
 • ervaring of affiniteit in publieke of private organisaties waarbij het opstellen van beleid een belangrijk onderwerp is;
 • je bent iemand die gemakkelijk kan werken op diverse schaalniveaus en met verschillende belangen (bedrijfsleven, gemeente, regio en rijk);
 • een goed gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen;
 • goede mondelinge en schriftelijk vaardigheden, zowel in de communicatie met bedrijven en organisaties als bestuurders.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5997,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, HR21 normfunctie medewerker ontwikkeling ||);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 36 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum 'Groningen leert';
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Met passie werken we aan ons beleid.


Check ons filmpje 'Werken bij Stadsontwikkeling' op onze LinkedInpagina: https://www.linkedin.com/company/gemeente-groningen/life/8f8c84b9-a7e1-4e11-b8d6-3b4d1e99e765/

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Erwin Tollenaar, teamleider, via telefoonnummer of Natascha Agricola, programmamanager, via telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]4211 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/beleidsmedewerker-verkeer-en-vervoer-met-focus-op-duurzame-mobiliteit-304953

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.