Lid NOM 16-04-2024

  1. Vacatures Delfzijl
  2. Lid NOM 16-04-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Investeringsfonds Groningen (IFG) investeert in investeringsfondsen die hun kapitaal (deels) investeren in MKB-bedrijven in de provincie Groningen. Op basis van dit Fund-in-Fund principe worden twee soorten rendement nagestreefd: financieel en maatschappelijk rendement

Over Investeringsfonds Groningen

De provincie Groningen is 100% aandeelhouder van IFG en heeft het fondsbeheer uitbesteed aan de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). Met ruim 50 jaar ervaring op het gebied van het verstrekken van risicokapitaal en het managen van investeringsfondsen heeft de NOM als professioneel fondsmanager een duidelijk doel: investeren in de regio en continuïteit realiseren op basis van financieel rendement.

De provincie Groningen is dynamisch, innovatief en ondernemend, en dat zijn drie eigenschappen om trots op te zijn. Veel Groninger bedrijven, of ze nu jong of wat ouder zijn, nieuw, innovatief of snel groeiend, hebben behoefte aan participatie, financiering of samenwerking. Door de marktkennis en ervaring van professionals actief in te zetten bij het opzetten van investeringsfondsen, wil de provincie Groningen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Het streven is niet alleen om kapitaal te verstrekken via doelfondsen, maar daarmee ook een positieve invloed te hebben op de omgeving en het economische klimaat in de regio.

Over de Investeringscommissie

De voornaamste taak van de Investeringscommissie (IC) is om de directie te adviseren over voorgenomen participaties in doelfondsen. De Investeringscommissie bestaat momenteel uit 3 leden. In verband met het rooster van aftreden, zijn wij op zoek naar een nieuw lid.

De leden van de Investeringscommissie dragen kennis van en conformeren zich voor hun benoeming aan het IC-Reglement en het Investeringsreglement. De Investeringscommissie vergadert gemiddeld één keer per kwartaal. De frequentie van vergaderingen is gerelateerd aan te bespreken investeringsvoorstellen.

Wat breng jij mee?

Je bent juridisch goed onderlegd en je hebt oog voor structuur. Jouw kritische blik wordt zeer gewaardeerd. De IC streeft er naar een complementaire, diverse en inclusieve samenstelling. De volgende expertises dienen aanwezig te zijn binnen de IC:

  • Je bent integer;
  • Je bent in staat om onafhankelijk en met de vereiste aantoonbare kennis en ervaring om naar behoren advies te kunnen geven op de investeringsbeslissingen;
  • Je hebt oog voor de belangen van opdrachtgever van het Fonds, zoals vastgelegd in de Investeringsreglementen;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met investeringen;
  • Je bent in staat en bereid om voldoende aandacht/tijd te kunnen geven aan het lidmaatschap van de IC en fysiek aanwezig te zijn op vergaderingen. Naar inschatting kost het lidmaatschap een deelnemer gemiddeld 1 dag in de maand;
  • Je bent analytisch en kritisch, met voldoende oog voor oplossingsgerichtheid;
  • Ook heb je affiniteit met de activiteiten van het Fonds.

Proces van benoeming

De leden van de Investeringscommissie worden benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehoord hebbende de Directie en de Investeringscommissie. Ieder lid van de Investeringscommissie wordt benoemd voor de duur van drie jaar, dit kan tweemaal voor een termijn van maximaal drie jaar worden verlengd.

Voor eventuele vragen mag je telefonisch contact opnemen met (), . Hij vertelt je graag meer!

Wij zien met belangstelling jouw brief en CV tegemoet uiterlijk 3 mei aanstaande. De gesprekken vinden plaats op 22 mei in Groningen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInvestment Manager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBanken/Financiële dienstverlening
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.nom.nl/over-ons/werken-bij-de-nom/vacatures/vacature-lid-investeringscommissie-ifg-juridisch-profiel/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.