NT2 Docent Centraal Orgaan opvang asielzoekers 08-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. NT2 Docent Centraal Orgaan opvang asielzoekers 08-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "NT2 docent regio Groningen"

NT2 docent regio Groningen

Voor jouw toekomst én die van een ander. Maak jij het verschil?

"Als NT2 docent verzorg ik de NT2 lessen voor onze bewoners. Deze lessen stimuleren een actieve rol van onze bewoners en bereiden hen voor om goed te kunnen participeren in de Nederlandse samenleving. Een hele mooie taak!" Wil jij hier ook zo'n mooie bijdrage aan leveren? Lees dan verder! Wij zijn bijvoorbeeld in Groningen, Uithuizen en Winsum nog op zoek naar meerdere nieuwe collega's.

Jouw rol als NT2 docent

In deze functie verzorg je het groepsgewijze en individuele NT2 aanbod als onderdeel van het voorinburgeringstraject voor onze statushouders. Je geeft Nederlandse les via de lesmethode Kleurrijker voor groepen van maximaal 12 personen met het niveau A0 t/m B1. Hierbij is het erg belangrijk dat jij rekening houdt met de differentiatie in niveaus en behoeftes van de individuele deelnemers in de groep. Jij stemt het onderwijs hierop af, waarbij het van belang is om in te spelen op de culturele verschillen. Daarnaast stel je zelf lesplannen op en voert een zorgvuldig opgebouwd leerprogramma uit.
Verder verzamel je op verantwoorde wijze gegevens over de beginsituatie, het leergedrag en de taalontwikkeling van de bewoner. Hierin werk je nauw samen in een team met o.a. programmabegeleiders en casemanagers. Zo geven jouw collega programmabegeleiders de KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij) training en de IntroMAP lessen. En werk je samen met de casemanagers die jouw cursisten begeleiden naar een prettige integratie in de Nederlandse maatschappij.

Functie-eisen

 • Opleiding: Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of relevante afgeronde hbo-opleiding en een certificaat bekwaam docent NT2. Ben jij niet in het bezit van dit certificaat maar heb jij wel een tweedegraads onderwijsbevoegdheid, dan ondersteunen wij jou om het benodigde certificaat alsnog te behalen.
 • Werkervaring : Bij voorkeur ervaring in het begeleiden van de doelgroep met het leren van de Nederlandse taal of andere ervaring in het onderwijs.
 • Kennis : Kennis van fase specifieke, didactische werkvormen en methodisch begeleiden.
 • Persoonlijkheid : je kunt goed plannen en organiseren, weet onze bewoners te motiveren en kunt goed communiceren zodat je goed in contact komt met onze doelgroep.
 • Flexibiliteit : je kunt goed differentiëren en past jouw plannen aan als de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Als NT2 docent ben je meer dan alleen docent omdat je begrijpt wat er speelt in het dagelijks leven van een bewoner. Belangrijk is dat jij een veilige en prettige (leer)omgeving biedt. Je houdt van de Nederlandse taal en vooral wil je de bewoners helpen om te integreren in de Nederlandse samenleving.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou de mogelijkheid om te werken aan jouw toekomst én die van de bewoners van het azc. Je hebt afwisselende werkzaamheden en je werkt in een hecht team. Daarnaast hechten we veel waarde aan jouw vrijheid en zelfstandigheid.

 • Salaris : € 3.335,51 - € 4.281,93 bruto o.b.v. 36 uur
 • Dienstverband : 24-36 uur per week (in eerste instantie voor 12 maanden, met zicht op vast dienstverband)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden : o.a.pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget en een Individueel Keuzebudget van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB)
 • Ruimte voor ontwikkeling: wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA hecht sterk waarde aan integriteit en betrouwbaarheid. Zodra wij jou een aanbod doen voor indiensttreding voeren we een pre-employment screening uit. De screening bestaat uit ten minste de volgende onderdelen: aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), Diploma- en certificaten controle, Identiteitscontrole.

Waar ga je werken?

Als NT2 docent kom je te werken op één van onze opvanglocaties in de regio Groningen. Je werkt daar in een team met collega's die werkzaam zijn als woonbegeleider, huismeester, programmabegeleider, casemanager of locatiemanager. Het team varieert van 15 tot 40 collega's, afhankelijk van de grootte van het azc. Je start bij een opvanglocatie bij jou in de regio. Daar word je ingewerkt door een ervaren collega, waarna kan je eventueel kunt doorstromen naar bijvoorbeeld Musselkanaal of Delfzijl.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hun basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.

Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Dan kun je telefonisch contact opnemen met onderstaande recruiter:
:

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . We kijken uit naar jouw reactie!


Titel: NT2 docent regio Groningen

Nummer: 2999

Locatie: Groningen

Deadline: -

Vacature eisen

onbekend

 

Functietitel2353
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.coa.nl/apply/nt2-docent-regio-groningen/5mxtiv/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.