Proces Operator Chemie Park Delfzijl 19-07-2023

  1. Vacatures Delfzijl
  2. Proces Operator Chemie Park Delfzijl 19-07-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Proces operator Lubrizol

19 juli 2023 Lubrizol

Lubrizol Delfzijl is een kleine chemisch productieplant met grote ambities, die zich kenmerkt door een hoog kwaliteit product en uitstekend resultaten. Het 27 man tellende team zijn voorlopers op het gebied van flexibel roosteren, eigen verantwoordelijk nemen en innovatief gedrag. Continu verbeteren is een begrip voor alle medewerkers;

In Delfzijl staat de enige Nederlandse plant van Lubrizol. De locatie Delfzijl is onderdeel van de business unit Temprite Engineerd Polymers. Hier wordt CPVC resin geproduceerd met als basis chloor en polyvinylchloride (PVC). Deze hoogwaardige kunststof wordt hoofdzakelijk toegepast in leidingsystemen voor sprinklerinstallaties, drinkwaterleidingen en industriële toepassingen. Delfzijl is een klein chemisch productieplant met grote ambities, die zich kenmerkt door een hoog kwaliteit product en uitstekend resultaten. Het 27 man tellende team zijn voorlopers op het gebied van flexibel roosteren, eigen verantwoordelijk nemen en innovatief gedrag. Continu verbeteren is een begrip voor alle medewerkers; zo zijn we in staat om t.o.v. de opstart in 1998 zonder uitbreidingen de productiecapaciteit meer dan te verdubbelen waarbij energie, lucht en waterverbruik (gemeten per ton product) met ca. 60% zijn gereduceerd. Met duurzaam inzetbaarheid en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen (MVO) wordt ook aandacht gegeven aan People, Products and Planet. Delfzijl is een havenstad en ligt op 30 km afstand van de studentstad Groningen. De site is te vinden op het ChemiePark aan de Oosterhorn in Delfzijl.

Lubrizol, een Berkshire Hathaway company, is een globaal, technologisch gedreven bedrijf dat complexe, gespecialiseerde chemicaliën gebruikt om de kwaliteit, prestaties en waarde voor de producten van onze klanten te verbeteren terwijl het de milieu-impact vermindert. Lubrizol produceert en levert technologieën aan klanten voor de transportmarkt wereldwijd, de industriële- en consumentenmarkt. Deze technologieën omvatten smeermiddel-additieven voor oliemotoren, aandrijvingssystemen en andere transport-gerelateerde vloeistoffen, industriële vloeistoffen en additieven voor naft en dieselbrandstof. Daarnaast maakt Lubrizol ingrediënten en additieven voor huishoudelijke- en persoonlijke verzorging, farmaceutische producten en speciale materialen, met inbegrip van kunststoffentechnologie en coatings in de vorm van harsen en additieven.

De operator:

  • Voert het productieproces uit volgens gedefinieerde procedures en richtlijnen. Dit houdt in: uitvoering van productietaken (aanvoer van grondstoffen, troubleshooting, procescontrole) en de nodige inspecties.
  • Voert in zijn ploeg de kernactiviteiten van de fabriek uit, het omzetten van grondstoffen in afgewerkte goederen, op een concurrerende manier en in overeenstemming met de wettelijke en Lubrizol HS&E-wetten en -procedures. In de context van zelfsturende teams vereist deze rol dat proceservaring en best practices worden gedeeld, gekoppeld aan wederzijdse teamcoaching.

Communicatie / contacten
Interne contacten met:
- Collega operator: uitwisseling van informatie over de dagelijkse werkzaamheden en problemen en planning van kleine onderhoudsklussen.
- Productiecoördinator: informeren, rapporteren en adviseren over productiehoeveelheid, planning, grondstoffen en/of hulpstoffen.
- Kwalititeitsspecialist: uitwisseling van informatie over de kwaliteit van het proces, de kwaliteit van het product en het procesbesturingssysteem. Uitwisseling van informatie over verbeteringen, testresultaten en productiegerelateerde zaken.
- Onderhoudsafdeling: informeren, rapporteren en adviseren over onderhoud en reparatie van apparatuur en projectinformatie uitwisselen
- Veiligheidsafdeling: informatie over veiligheidskwesties op de fabriek

Externe contacten met:
- Onderhoudsaannemers: informeren en adviseren over veiligheidszaken, geplande werkzaamheden en storingsoorzaken
- Externe bedrijven: informatie over de vereiste werk- en veiligheidsregels
- Leveranciers: informatie over de vereiste werk- en veiligheidsregels
- Vrachtwagenchauffeurs: eerste aanspreekpunt voor leveringen en verzendingen

Verantwoording:
- Uitvoeren van productietaken binnen de vooraf gedefinieerde procedures (veiligheid, onderhoud, …)
- Uitvoeren van fabrieks- en veiligheidsinspecties en opvolgingsadviezen.
- Zorgen voor autonome planning en uitvoering van taken en de noodzakelijke communicatie binnen het concept van zelfsturende teams.
- specifieke actiestappen uitvoeren voor de teamdoelstelingen en individuele doelstellingen
- Voldoet aan fabrieks- en wereldwijde HS&E-procedures.
- Optreden als productieverantwoordelijke bij calamiteiten.
- Afgeven van werkvergunningen binnen de vooraf gedefinieerde procedures

Vereisten:
- Minimaal diploma Vapro B of diploma AOT

Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?

Contact

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProductiecoördinator
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBouw/Installatie
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.chemieparkdelfzijl.nl/vacatures/2023/07/1042769-proces-operator-lubrizol

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.