Senior Beleidsadviseur Werkvoorziening en Arbeidsmarktbeleid Gemeente Eemsdelta 29-04-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Senior Beleidsadviseur Werkvoorziening en Arbeidsmarktbeleid Gemeente Eemsdelta 29-04-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Senior Beleidsadviseur werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid

Sluitingsdatum

Wij hebben ruimte voor een nieuwe collega. Wij hebben ruimte voor jou!

Eemsdelta is een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dichtbij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Dit ga jij doen

Als senior Beleidsadviseur werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid geef je samen met je collega's gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van werkvoorziening en arbeidsparticipatie. Hiervoor werk je samen met collega's van andere teams binnen de gemeente en met ketenpartners.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de wethouder, het management en ketenpartners op het gebied van werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid;
 • Je onderzoekt en adviseert over een toekomstige invulling van Beschut werk
 • Je adviseert over de ontwikkeling van het Werkbedrijf naar een sociaal ontwikkelbedrijf en de financiering van het Werkbedrijf;
 • Je hebt regelmatig overleg met het Werkbedrijf en met de uitvoerende teams binnen het Sociaal Domein;
 • Je ontwikkelt en werkt aan strategisch en integraal beleid en geeft vorm aan visies binnen het Sociaal Domein en stelt daarnaast ook rapportages, verordeningen en beleidsregels op;
 • Je bent budgethouder;
 • Je neemt deel aan verschillende projecten en programma's op het gebied van ontwikkelcentra, onderwijs en arbeidsmarkt, Campus etc.

Dit krijg je van ons

Als eerste: ruimte. Je krijgt ruimte om beter te worden in je vak, door te groeien en jezelf te ontwikkelen. En met tientallen prachtige plekken in onze gemeente, is er ook genoeg ruimte om te ontdekken. Vanuit de cao Gemeente kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.

 • Salaris tussen 4211,- en 5997,-bruto per maand, op basis van 36 uur per week.
 • 27 vakantiedagen als je fulltime werkt. Je mag extra uren per week werken om meer verlof te sparen. Ook kun je vakantiedagen bijkopen.
 • Individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Dit mag je inzetten zoals je zelf wilt. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen.
 • Contract van 1 jaar. Na een jaar wordt dit omgezet in een vast contact, als het van beide kanten bevalt.
 • Reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer (maximaal woon-werkafstand van 60 kilometer). Je hebt hierbij de ruimte om te kiezen hoe je naar je werkt komt.
 • Deelname aan het ABP-keuzepensioenfonds.

We doen nog veel meer voor je. Zo vieren we 2 keer per jaar een groot feest en krijg je de ruimte om flexibel te werken. In overleg is er veel mogelijk. Lees er meer over in onze secundaire arbeidsvoorwaarden .

Verder heb je:

 • HBO/ WO werk- en denk niveau en beschik je over minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een gemeente;
 • Je doorgrondt en analyseert problemen, legt verbanden en anticipeert op de toekomst;
 • Daarnaast beschik je over uitstekende sociale, schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt kennis van wetgeving (participatiewet), (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan;
 • Je bent een krachtige en overtuigende gesprekspartner op alle denkbare niveaus en je hebt ervaring met het optreden in overlegsituaties;

Hier staan we voor

We willen met elkaar werken aan een beter en mooier Eemsdelta. Dit doen we door in ons werk altijd onze kernwaarden voorop te stellen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur
Indicatie salaris (min – max]4211 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheTransport/Opslag/Distributie
LocatieAppingedam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.eemsdelta.nl/senior-beleidsadviseur-werkvoorziening-en-arbeidsmarktbeleid

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.