Software Engineer Verwater Group 08-04-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Software Engineer Verwater Group 08-04-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Fulltime

Software Engineer PLC

#VISNO501

Plaats

Regio Groningen en Drenthe

Opleidingsniveau

HBO

https://solliciterennl.verwater.com/aanmaken-sollicitatie-prs?VcSnVcSn=501

Uitdaging, diversiteit en projecten voor gerenommeerde klanten. Dat vind je in deze functie van software engineer terug. Zie je deze prachtige functie zitten en wil je onderdeel zijn van een gedreven en enthousiast team? Lees dan snel verder.

Verwater is een technisch servicebedrijf. Onze opdrachtgevers zijn gevestigd in Noord Oost Nederland, van Delfzijl tot aan Lelystad en zijn actief in de industrie. Ons doel is hen te ontzorgen door het project te managen, waardoor onze opdrachtgever zich optimaal kan richten op het gewenste resultaat.

In de functie van software engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van software ten behoeve van de (proces-) industrie. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan diverse projecten. Bij de kleinere projecten moet je denken aan werk van ongeveer 6 weken. Onze grotere projecten kunnen wel een jaar duren. Jij staat tijdens de werkzaamheden in nauw contact met de opdrachtgever en geeft nauwgezet advies over de voortgang en de inhoud van het project.

De kracht van Verwater zit in het toepassen van "best practices" ofwel welke bewezen aanpak past het beste bij het project. Iedere aanpak werkt in fasen. Deze aanpak ligt in het moment, gelijktijdigheid en de diepgang. Hierdoor kunnen we doeltreffend en doelgericht het gewenste resultaat bereiken. We werken met onder meer: PLC, SCADA en DCS.

Andere taken binnen de functie zijn

 • Input leveren aan het projectteam;
 • Testen uitvoeren binnen een simulatieomgeving;
 • Aanwezig zijn bij de testfase van de op te leveren software (FAT);
 • Uitvoeren van inbedrijfstellingen, waarbij je waar nodig correcties uitvoert aan jouw eigen ontwerp;
 • Aanwezig zijn bij de SAT van de software;
 • Remote controles uitvoeren;
 • Storingen/ problemen in de software signaleren en oplossen;
 • Batch control-systemen optimaliseren.

Kortom, een dynamische en verantwoordelijke functie bij een gezonde en stabiele organisatie, waarbij thuiswerken tot de mogelijkheden behoort.

Wat kun je in deze functie van ons verwachten:

 • Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin naast werken ook ruimte is voor informeel contact met collega's;
 • Een gedreven en enthousiast team;
 • Niet samen werken, maar samenwerken;
 • Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en groei;
 • Ruime verlofregeling, namelijk 25 vakantiedagen en 13 ADV.
 • Een jaarcontract, die daarna wordt omgezet in een vaste aanstelling;
 • Een salaris tussen € 4250 en € 4750, afhankelijk van leeftijd en ervaring en bij een fulltime dienstverband;
 • Laptop en mobiele telefoon;
 • Een actieve personeelsvereniging.

Wat breng je mee?

Naast je humor en gedrevenheid verwachten we dat veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog bij je in het vaandel staan. Je staat open voor nieuwe inzichten, bent leergierig en je bent initiatiefrijk. Verder ben je zelfstandig en vind je het leuk om jezelf steeds te verbeteren in je vak. Daarnaast is afstemming en samenwerken in deze functie cruciaal. Je bent dan ook een echte teamplayer! Wat verder nog belangrijk is:

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO Electrotechniek of Informatica;
 • Je hebt kennis van industriële automatisering, bijvoorbeeld: Siemens TIA Portal, Rockwell ControlLogix, ABB 800xA, Delta-V of Siemens PCS-7;
 • Resultaatgericht en hands-on mentaliteit;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je beschikt bij voorkeur over enkele jaren werkervaring als software engineer;
 • Je hebt oog voor detail, bent ondernemend en proactief;
 • Je bent flexibel en beschikt over een servicegerichte instelling;
 • Je wilt projectmatig te werken, bent kostenbewust en werkt gestructureerd en nauwkeurig.

Onze organisatie

Verwater is een toonaangevende technisch dienstverlener die wereldwijd totaaloplossingen biedt voor industriële installaties. Opgericht in 1922 werken er vandaag de dag wereldwijd ruim 1.000 ervaren mensen voor Verwater. Veiligheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid zijn het fundament van ons succes.

Binnen Verwater Industrial Services Noord Oost B.V. omvat ons dienstenpakket E&I, engineering, industriële automatisering, mechanisch onderhoud (rotating & piping), de revisie van kleppen en afsluiters, shutdowns, projectmanagement, inspecties, kalibraties en continue verbetering van de productieprocessen en projecten.

In Noord Oost Nederland realiseren wij dit met ruim 150 medewerkers vanaf de locaties Groningen, Delfzijl, Emmen en Hengelo. We werken voor klanten in nagenoeg alle sectoren waaronder olie & gas, chemie, food & feed, pharma.

We zijn een laagdrempelig georganiseerde organisatie, de lijnen zijn kort en we kennen elkaar. We zijn trots op wat wij realiseren en hebben langdurige relaties met onze klanten.

Verwater is een wereldwijde dienstverlener voor industriële en (petro-)chemische installaties. We zijn gespecialiseerd in tankonderhoud, tankbouw, vijzelen van tanks, civiele werken, leidingwerken, turn-arounds, schilderwerken, E&I, E&A, panelenbouw en engineering. Veiligheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid zijn het fundament van ons succes.

Nieuwsgierig geworden? Stuur direct een appje naar Karin Strous van Verwater: https://wa.me/31626207515

Stuur dan jouw cv naar

Verwater is altijd geïnteresseerd in goede kandidaten voor onze vacatures. Veel kandidaten solliciteren direct bij Verwater of worden aangeleverd via onze vaste contacten.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPlc Software Engineer
Indicatie salaris (min – max]4250 – 4750
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.verwater.com/nl/vacatures/software-engineer-plc/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.