Stagiair Jeugdreclasseerder Partners voor Jeugd 11-04-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Stagiair Jeugdreclasseerder Partners voor Jeugd 11-04-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Stagiair Jeugdreclasseerder

 • Groningen, Nederland
 • € 400
 • 32-36 uur per week
 • HBO

Solliciteer direct

Standplaats: Ons meetingpoint bevindt zich in Groningen.
Periode: Wij zoeken een stagiair voor een geheel schooljaar vanaf september 2024.

Iedere jongere verdient een stabiele jeugd, of het nu 12 of 23 jaar is. Als stagiair Jeugdreclasseerder zet jij stappen om deze stabiele jeugd te realiseren, samen met jouw stagebegeleider, de jongeren en andere betrokkenen.

Werken in de Jeugdreclassering (JR)
De JR biedt toezicht en begeleiding aan jongeren van 12 jaar en ouder (tot 18 en adolescentenstrafrecht van 16 tot 23), die een strafbaar feit hebben gepleegd (delict), daarvoor strafrechtelijk veroordeeld zijn en een maatregel Toezicht & Begeleiding als voorwaarde opgelegd hebben gekregen. De belangrijkste opdracht is het bieden van toezicht en begeleiding en het inzetten van zorg en hulp om herhaling of terugval te voorkomen (recidive). Het belangrijkste doel is om deze jongeren met ondersteuning van het netwerk weer in hun kracht te zetten en hen een beter toekomstperspectief te bieden. We zijn dan ook op zoek naar een stagiair die zich door weerstand niet uit het veld laat slaan en met oplossingen stap voor stap verder komt.

Jeugdbescherming & Jeugdreclassering
(onderdeel van Partners voor Jeugd ) zet zich in voor gezinnen die het op eigen kracht even niet redden. Wij bieden hulp en ondersteuning aan kinderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte en kinderen van ouders met een beperking. Bij veel van onze cliënten is er sprake van complexe problematiek. Een beperking is immers levenslang en heeft gevolgen op alle leefgebieden. Het gaat om thuissituaties waar ernstige opvoedproblemen zijn ontstaan. Of waar een jongere in aanraking is gekomen met het jeugdstrafrecht. De hulpvraag en de hulp vereisen maatwerk. Voor elke hulpvraag vanuit de cliënt en gemeenten willen we er zijn als het moet.

Jij en jouw team
Gedurende je stage loop je mee met je stagebegeleider en kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching. Daarnaast werk je zelfstandig vanuit huis, maar maak je ook deel uit van een team. Op een centrale ontmoetingsplek in jouw regio kom je op regelmatige basis samen met je stagebegeleider, collega Jeugdreclasseerders/Jeugdbeschermers, een Gedragswetenschapper en de Gebiedsmanager. Hier zit je bij periodieke multidisciplinaire overleggen en drink je samen een kop koffie.

Jouw stage
In de eerste weken maak je kennis met de organisatie, het team en de inhoud van de werkzaamheden. Samen met je stagebegeleider stel je doelen en maak je een stappenplan. Je loopt mee en doet ervaringen op. Je gaat mee naar de jongeren, de gezinnen en het netwerk en de ketenpartners waarmee we het toezicht en de zorg en begeleiding vormgeven. Daarnaast ga je mee naar zittingen in de rechtbank en neem je deel aan verschillende overleggen. Op basis van wet- en regelgeving worden er reclasseringsmaatregelen uitgevoerd en wordt er gewerkt met vaste methodes.

Na deze inwerkperiode krijg je gestructureerde opdrachten of deeltaken, die je zelfstandig kan uitvoeren. Ook voeren we tussentijds evaluatiegesprekken en krijg je de gelegenheid om praktijkopdrachten van school uit te voeren.


 • Een stagevergoeding conform CAO Jeugdzorg;
 • Toegang tot Expect Jeugd, ons eigen opleidingen- en expertisecentrum;
 • Een stagebegeleider, een ervaren jeugdreclasseerder, die je begeleidt.

Wat jij in je rugzak hebt

 • Je eerste afgeronde jaren van je opleiding Social Work of Pedagogiek en je wens om voor je 3de studiejaar een stage te lopen;
 • Je bent het gehele schooljaar beschikbaar;
 • Interesse voor onze specifieke doelgroep;
 • Basiskennis van de jeugdwet en regelgeving;
 • Je pakt aan en neemt zelf initiatief;
 • Je laat je niet direct omverblazen: je staat stevig in je schoenen;
 • Je communiceert gemakkelijk met zowel ouders als de jeugdigen, in een gesprek en op papier;
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende mensen.

Interesse?
Heb je interesse na het lezen van de stagevacature? Solliciteer dan snel via de sollicitatieknop!


telefoon

Social

Stagiair Jeugdreclasseerder

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdwerker
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractStage
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl/vacature/stagiair-jeugdreclasseerder/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.