Vrijwilligers Museum Mohlmann 11-09-2023

  1. Vacatures Delfzijl
  2. Vrijwilligers Museum Mohlmann 11-09-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

De vrijwilligers

Museum Møhlmann is weliswaar een éénmansmuseum, toch kan het niet bestaan zonder zijn vrijwilligers. Zij zorgen voor een warme ontvangst in het museum, zij helpen u verder vanachter de balie en zij schenken u een kop koffie of thee. Velen helpen ook bij het in en uitpakken van de kunstwerken en bij het verzorgen (instoppen) van de omvangrijke mailings. Dat gebeurt drie keer per jaar. Sommigen helpen eveneens bij een meer specifieke werkzaamheid, zoals het ophangen van de kunstwerken, of het bijhouden van de museumvriendenadministratie, of het zorgen voor een heerlijke kokerij bij de nazit van de vrijwilligers, of het verzorgen van de bloemstukjes, etc. Eén echtpaar werkt tevens met regelmaat in de museumtuin.
Sinds april 2017 is er ook een 'tuinvrijwilliger'. Het totale team bestaat gemiddeld uit 10 tot 15 toegewijde vrouwen en mannen.

Los hiervan mag het museum zich verheugen in de 'wanneer-nodig-hulp' van een collega-kunstenaar die dan belangeloos helpt met het ophangen van kunstwerken (een secuur werk). En het museum is -zeker niet in de laatste plaats- heel blij met de enigszins regelmatige hulp van een andere kunstenaar, die allerlei praktische problemen in en rond het museum oplost. En weer een andere kunstenaar houdt Facebook voor het museum bij. Het zijn de helpende handen die niet gemist kunnen worden.

Vrijwilliger(s) gevraagd

Museum Møhlmann is op zoek naar versterking van dit klein-maar-fijn-team. Een team dat geen groot verloop kent, omdat er een grote betrokkenheid met het museum bestaat. De kleine, maar hechte ploeg omvat nu 12 personen, waaronder twee echtparen. De leeftijd ligt tussen 40 en 80 jaar.

Het museum is 9 maanden van het jaar open en dan op: vrijdag, zaterdag en zondagmiddag. Binnen dat seizoen (vanaf april tót de zondag vóór Kerstmis) gaat het om ongeveer 2 middagen (2 x 4 uur) in de maand. U bent dan -samen met een andere baliemedewerk(st)er- het warme welkom van het museum voor de bezoeker. U verkoopt een entreebewijs, een ansichtkaartje of een boek aan de grote balie, of koffie of thee aan de kleine balie, in de koffiekamer. Daarbuiten wordt er nog drie keer per jaar hand-en-spandiensten gevraagd, zoals bij het in- en uitpakken van de kunstwerken of het verzorgen van de mailing en het helpen schoonmaken voor een nieuwe opening.

Dus als u het leuk vindt om met mensen om te gaan en u zich dienstbaar als gastheer of -vrouw kunt opstellen, dan is dit misschien iets voor u. Een beetje gevoel voor kunst daarbij is mooi meegenomen, maar… u hoeft er echt geen verstand van te hebben. Over kunst kan enorm ingewikkeld worden gedaan, maar uiteindelijk geldt voor elk kunstwerk: spreekt het iemand aan of niet?

Rob Møhlmann runt het museum en met hem kunt u contact opnemen voor informatie of voor het maken van een afspraak. U kunt al vrij snel mee proefdraaien en -na een korte proefperiode en bij wederzijds welbevinden- kunt u voor onbepaalde tijd aan de slag. Bel of mail .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelKlusjesman
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieAppingedam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.museummohlmann.nl/museumvrijwilligers/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.