Ambulant Begeleider Cluster 2 Kentalis 24-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Ambulant Begeleider Cluster 2 Kentalis 24-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Ambulant begeleider cluster 2"

Ambulant begeleider cluster 2

24 tot 32 uur
"Later word ik vliegwagenchauffeur"
Met jouw begeleiding leren scholen wat nodig is om dit kind beter te leren communiceren
Wat maakt jouw werk bijzonder?
In deze functie zet jij je in voor leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben of die doof of slechthorend zijn en regulier onderwijs volgen. De leerlingen hebben grote moeite met praten of het begrijpen van taal en hebben daarom een ondersteuningsarrangement. Je merkt bijvoorbeeld dat ze weinig praten, opdrachten niet begrijpen of het lastig vinden om hun emoties te uiten. Je gaat met de leerling, ouders en de school in gesprek om de hulpvraag te achterhalen. Je hebt de regie over jouw eigen agenda waarin je veel afwisseling hebt: van leerlingbegeleiding, oudergesprekken tot het geven van teamvoorlichting.
Heb je nog geen ervaring met TOS of auditieve beperkingen, dan leren wij jou graag wat onze doelgroep inhoudt zodat je al snel op inhoud kunt meedenken met de professionals.
Wat ga jij doen?
De ondersteuning die je als ambulant begeleider biedt is aan leerlingen in het regulier basisonderwijs. Jouw belangrijkste werkzaamheden;

 • Je ondersteunt leerlingen met een cluster 2 ondersteuningsarrangement;
 • Je brengt expertise over naar het reguliere onderwijs en bent verantwoordelijk voor het borgen ervan;
 • Je begeleidt en coacht medewerkers in het reguliere onderwijs;
 • Je geeft voorlichtingen en workshops;
 • Je neemt actief deel aan interne vakgroepen en overleg;
 • Je hanteert verschillende werkwijzen, aansluitend op de onderwijsbehoeften van de leerlingen/studenten en de ondersteuningsvraag van het reguliere onderwijs.

Met wie werk je?
Jij gaat aan de slag bij Kentalis Ambulante Dienstverlening regio Groningen-Friesland-Drenthe. Jouw werkgebied is Oost Groningen of Zuid Oost Drenthe . Je komt te werken in een warm en bevlogen team van circa 85 collega's met veel expertise en ruimte voor overleg. Je hebt een zelfstandige, regionale functie en indien nodig kun je op jouw collega's terugvallen. Elke dag staat iedereen met veel passie klaar voor de scholen en hun leerlingen. Samen met het reguliere onderwijs en de ouders haal je het beste uit de leerlingen naar boven.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.
Wij bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden;
 • Een bruto maandsalaris van €3.321,- tot €5.862,- (schaal LC) bij een volledige werkweek van 40 uur, conform cao primair onderwijs;
 • Het dienstverband omvat 32 uur per week, jouw werkdagen worden afgestemd op een voor ieder geschikt rooster;
 • Een arbeidsmarkttoelage van €93,- bruto per maand, naar rato bij een parttime dienstverband;
 • Extra's zoals een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% en een goede pensioenregeling bij ABP, inclusief vakantiegeld;
 • Een individueel professionaliseringsbudget van €500,- per jaar, samen met 2 uur per werkweek (naar rato). (of 83 uur per jaar);
 • Toegang tot een preboarding app om alvast vertrouwd te raken met Kentalis;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sportabonnement, een fiets, of het uitruilen van je reiskosten.

Wie ben jij?
Je bent oplossingsgericht en deinst niet terug als iets tegenzit. Daarnaast ben je communicatief vaardig en gemakkelijk benaderbaar voor collega's, leerlingen en andere betrokkenen waar je veel mee samenwerkt. Je vindt het leuk om in een zelfstandige, regionale rol te werken waarbij je samenwerkt met verschillende personen op de diverse scholen waar je werkt. Verder:

 • Je bent in het bezit van een pabo-diploma;
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan in het onderwijs; affiniteit met speciaal onderwijs cluster 2 is een pre;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer;
 • Je hebt aantoonbare begeleidingscapaciteiten

Interesse?
Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer uiterlijk dinsdag 4 juni a.s. naar de functie van leerkracht met taak als ambulant begeleider. De gesprekken vinden plaats op woensdag 12 juni, houd hier rekening mee als je reageert. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Heb je vragen over deze functie? Esclarmonde Schuijs ,directeur, maakt graag tijd voor jou en je vragen op dinsdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 uur. Je kunt haar bellen of een Whatsapp sturen via .
We vragen altijd om referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Deel op X

Titel: Ambulant begeleider cluster 2

Nummer: 1541

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAmbulant Begeleider
Indicatie salaris (min – max]3321 – 5862
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.kentalis.nl/apply/ambulant-begeleider-cluster-2/8ad48y/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.