Restauratie Architect Daad Architecten 12-01-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Restauratie Architect Daad Architecten 12-01-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Heb jij een hart voor monumenten en wil jij je sterk maken voor de verduurzaming van ons erfgoed?

Als ontwerpend en onderzoekend bureau is DAAD Architecten nauw betrokken bij de toenemende versterkingsopgave in Noord-Nederland. Intrinsieke duurzaamheid en het behouden van cultureel erfgoed zijn hierbij onze belangrijkste drijfveren.

We zijn op zoek naar een restauratie architect die in teamverband werkt aan de versterking, vernieuwing, verduurzaming en instandhouding van zeer uiteenlopende restauratie- en herbestemmingsprojecten. Vanuit respect voor monumentale waard en en inzicht in de technische en functionele opgaven die spelen zoek je samen met een team van betrokken restauratiespecialisten naar integrale oplossingen . Openheid, dialoog en pragmatisme zijn essentieel.
Jij bent het belangrijkste aanspreekpunt in de communicatie met opdrachtgevers , en spreekt de taal van instellingen als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed of de M onumentencommissie .
Vanuit onze vestigingen in Beilen en Groningen werken we aan verschillende opgaven in Noord en O ost Nederland . Binnen ons bureau (circa 25 collega's) is er volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. DAAD is een hechte organisatie waa r betrokkenheid en collegialiteit hoog in het vaandel staa n.


DAAD vestiging te Groningen

Als Architect van Restauratie/Renovatie- en Herbestemmingsprojecten beschik jij over de volgende aspecten:

 • Afgeronde universitaire opleiding op het gebied van Bouwkunde of Architectuur of Academie van Bouwkunst
 • Aantoonbare affiniteit met erfgoed
 • Goede communicatieve vaardigheden

  Je hebt een pre als:

 • Je kennis hebt van de processen rondom Rijks- en Gemeentelijke monumenten
 • Je opdrachtgevers kunt adviseren over subsidies en de daaraan verbonden voorwaarden

Als Architect bieden wij jou:

 • Salaris, afhankelijk van kennis en ervaring (op basis van de cao architecten)
 • Contractvorming in overleg
 • Mogelijkheden voor verdere opleiding en specialisatie
 • Een prachtige werkomgeving
 • Een (klein) hecht team dat geregeld samen op pad gaat

Ben jij een gedreven (restauratie) architect met een duidelijke visie op de omgang met erfgoed en spreken onze restauratie (en ontwerp ) opgaven je aan?
Dan nodigen we je graag ui t voor een kop koffie of thee om zo kennis te maken met ons bureau en je toekomstige collega's . E en portfolio is niet noodzakelijk maar aantoonbare ervaring wordt wel gewaardeerd. Een online kennismaking is uiteraard ook mogelijk.
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 11 februari 2024 een mail naar met een aantal data v oor een gesprek. Hopelijk mogen we je snel verwelkomen om te kijken of er een match is !


Locaties: Beilen / Groningen
Telefoon:
www.daad.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Pilot Integrale Aanpak Erfgoed van start

Inmiddels doen verschillende rijksmonumenten aan de pilot mee. Gedurende de pilot worden de resultaten geëvalueerd om zo de opgedane kennis in te kunnen zetten bij nieuwe versterkingsopgaven.


Ook voor de aanrijding functioneerde de fontein al jaren niet meer; het bassin deed dienst als bloemenbak. Bij de restauratie is er voor gekozen het gehele monument terug te brengen naar de oorspronkelijke staat (zie foto) . Naast dat de fontein is gereconstrueerd en van een nieuwe waterinstallatie werd voorzien, werd er metselwerk, natuursteen en het omringende hekwerk hersteld.

Het middelpunt van het monument wordt gevormd door de sokkel met een buste van Scholten. Deze wordt geflankeerd door twee beelden van kinderen in sportkleding, die geheel gereconstrueerd zijn door de beeldhouwers Serge van Druten en Serge van Druten . De kinderen zijn een verwijzing naar Scholten's nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van Stadspark, dat speciaal bedoeld was om de Groningse bevolking meer gelegenheid tot sport en ontspanning te bieden.


Kalkoven De Fivel feestelijk heropend

Op 2 juni vond de feestelijke heropening plaats van kalkoven De Fidel in Appingedam. Dankzij de Stichting tot Behoud van Industrieel en Cultureel erfgoed Stad Appingedam ( BICSA ) werd het industriële monument in ere hersteld.

Buitenzicht na restauratie

Betrokkenen
Stichting tot Behoud van Industrieel en Cultureel erfgoed Stad Appingedam (BICSA)
Museum Stad Appingedam
Friso Bouwgroep (Jurriëns Noord)

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelArchitect
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBouw/Installatie
LocatieAppingedam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.daad.nl/category/restauratie/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.