Senior Assistent Accountant MKB Alfa Accountants en Adviseurs 31-05-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Senior Assistent Accountant MKB Alfa Accountants en Adviseurs 31-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Senior Assistent Accountant MKB

 • Groningen
 • 24-40 uur

Senior Assistent Accountant MKB

Marrit Tamminga

Recruiter regio Noord-Nederland

Stel mij een vraag App mij

Waarom je bij ons wilt werken...

 • Iphone 14 + laptop, hybride werken en een maandelijkse internetvergoeding van €37,50 + (eenmalig) €500,- aan thuiswerkvoorzieningen
 • De unieke mogelijkheid om zelf eigenaar van onze organisatie te worden
 • Diverse mogelijkheden om opleidingen te volgen middels de Alfa Academie, ons Professioneel Ontwikkeltraject of d.m.v. een studieovereenkomst
 • Competitief salaris, een vast contract en een individueel keuzebudget van 5,08%. Deze is o.a. in te zetten voor extra salaris, extra vakantiedagen of een eindejaarsuitkering. Onze pensioenregeling vraagt een eigen bijdrage van 3%
 • 24 - 40 uur
 • 25 vakantiedagen
 • 0,23 cent kilometervergoeding per km

Senior Assistent Accountant MKB

Een combinatie van taken en de juiste cijfers. Als assistent accountant midden- en kleinbedrijf (mkb) bij Alfa in Groningen/Assen ondersteun jij middelgrote bedrijven bij hun financiële administratie. En ondernemingen bij hun financiële administratie en rapportageverplichtingen. Dit doe je zowel op kantoor als vanuit huis. Ons doel? Ondernemerschap laten slagen én werken aan een betere, duurzamere ondernemerswereld. In onze mensgerichte organisatie mét alle ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, lever jij hier een belangrijke bijdrage aan.


Groeien bij Alfa als assistent accountant mkb

In de rol van assistent account mkb ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het samenstellen van de jaarrekening, balans en winst en verliesrekening. Je doet dit voor de meer complexe klanten en helpt hen met de optimalisatie van de financiële administratie. Dat doe je vanuit ons kantoor maar ook op locatie bij onze klanten. Ons doel is het voor de ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken door middel van slimme ICT-oplossingen waarmee je cijfers in de actualiteit via een dashboard analyseert. Je biedt ondersteuning aan klantbeheerders en adviseurs bij adviesvraagstukken. Je zorgt ervoor dat onze starters en junioren goed worden begeleid en helpt ze om te groeien in het vak.

Je ontvangt zelf ook goede begeleiding en er is veel aandacht voor vaktechnisch overleg. Nauwe samenwerking met de andere disciplines binnen Alfa is van essentieel belang om ons optimaal in te kunnen zetten voor onze klanten.


We doen het samen

Bij Alfa Accountants en Adviseurs geloven we in de kracht van lokaal ondernemerschap. En dat ondernemerschap moet slagen. Op een duurzame manier. Vanuit Alfa werken wij hier graag aan mee. Dat doen we met meer dan 1000 collega's, verspreid over 30 vestigingen. Het grote voordeel van werken voor Alfa? Bij ons krijg je de ruimte om te groeien. Op een laagdrempelige manier, in een informele werkomgeving en mét aandacht voor een goede werk-privébalans. Zo kan jij uitblinken in wat voor jou belangrijk is. Ook vinden wij samen leren, groeien en elkaar ontmoeten belangrijk. Met dit doel komen alle collega's elk jaar samen tijdens de Alfa Leerdag. Onze organisatie heeft een heldere visie: groot worden in wat écht telt. Voor Alfa is dat samen delen en succesvol ondernemen voor een betere wereld. Alfa mag zich dan ook de trotse drager noemen van het B Corp-certificaat, een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven. Advies op maat, op een persoonlijke manier. Dat is wat ons elke dag inspireert en daarom houden we van wat we doen.

Binnen het MKB team werk je veel samen met een ervaren accountant en klantbeheerder. Dit kan, afhankelijk van de klant, steeds weer iemand anders zijn. Ook krijg je een buddy die je op weg helpt en bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Dit geldt natuurlijk ook voor je collega-(assistent)-accountants.


Arbeidsvoorwaarden

Bij Alfa krijg je metéén een vast contract. En meer. Ook ontvang je (gratis) 10 kerncertificaten. Daarmee ben je mede-eigenaar van het bedrijf. Verder ontvang je op basis van een fulltime werkweek:

 • een marktconform salaris in overleg.
 • een individueel keuzebudget van 5,08% van het brutosalaris. Dit is bijvoorbeeld in te zetten voor extra vakantiedagen of extra salaris.
 • een goede pensioenregeling met een eigen bijdrage van 3%.
 • de mogelijkheid om hybride te werken, een thuiswerkbudget ter waarde van € 500,00 én een thuiswerkvergoeding.
 • 25 vakantiedagen.
 • een reiskostenvergoeding.
 • de mogelijkheid om je op professioneel en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen. Dat doe je door het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen via de Alfa Academy.

Jij bent van betekenis

Groot worden in wat écht telt. Dat doe je bij Alfa. Voor ondernemers, met specialisten. En daar hoor jij bij! Binnen 1 werkdag krijg je een reactie van ons. Meer weten over de functie-inhoud? Marrit Tamminga (Regio Recruiter Noord) vertelt je hier meer over via of .

Wat heb je nodig in deze functie?

Cijfers hebben geen geheimen voor jou. Daarnaast vind je het leuk om alleen of samen met collega's boekhoudkundige vraagstukken op te lossen én werk je nauwkeurig. Samenwerken doe je graag. Of het nu met klanten of collega's is, dat maakt voor jou geen verschil. Je communiceert helder en op een fijne manier. Dit helpt je in de omgang met verschillende klanten die elk hun eigen wensen en manier van werken hebben. Verder heb jij:


 • een hbo-diploma in de richting van accountancy, RB of bedrijfseconomie
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • kennis van ICT-toepassingen
 • kennis van of interesse in de MKB sector

Wil je vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden binnen Alfa bespreken?

Dat is geen probleem! Wij komen graag vrijblijvend met je in contact om te ontdekken of Alfa bij jou past en hoe je bij ons verder zou kunnen groeien.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAssistent Accountant Mkb
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijalfa.nl/vacatures/senior-assistent-accountant-mkb-2-5

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.