Voorzitter Talent Performance 31-05-2024

  1. Vacatures Delfzijl
  2. Voorzitter Talent Performance 31-05-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Vacature

Voorzitter | Vereniging Vrienden Groninger Museum

Sluitingsdatum 21 juni 2024

Het bestuur van de in 1978 opgerichte Vereniging Vrienden Groninger Museum zoekt een voorzitter .

Het bestuur streeft een bestuurssamenstelling na waarbij diverse expertises over haar leden verdeeld zijn, te weten financiële expertise, juridische expertise, marketing en communicatie en bestuurlijk ervaring. De leden zijn woonachtig in Noord-Nederland en hebben affiniteit met beeldende kunst. Bestuursleden zijn benoembaar voor twee periodes van vier jaar.

Het bestuur, dat jaarlijks minimaal zes keer bijeenkomt, is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van bijeenkomsten voor de leden, de groei van het aantal leden en het doen van een voordracht aan de leden voor de jaarlijkse kunstaankoop door het museum waaraan de vereniging een substantiële financiële bijdrage levert. Zij wordt daarbij intensief ondersteund door medewerkers van het museum.

Vanwege het reglementair aftreden van de huidige voorzitter wordt er een nieuwe voorzitter gezocht, die per 1 april 2025 zal aantreden. De voorzitter heeft een belangrijke verbindende functie in het bestuur. Samen met de secretaris draagt hij of zij zorg voor een goed voorbereide vergaderagenda.

Tijdens de vergadering van het bestuur zorgt de voorzitter voor een goede verhouding tussen de leden van het bestuuronderling, dat de dialoog over de verschillende agendapunten goed wordt gevoerd en de kennis en kunde die in het bestuur aanwezig is tot zijn recht komt. Daarbij toont hij of zij het vermogen om objectief te luisteren, met oog voor het proces en de inhoud. De voorzitter bewaakt uiteraard een heldere besluitvorming en zorgt voor tijdsbewaking. Jaarlijks zit de voorzitter de algemene vergadering voor en vindt er een overleg plaats met de directie van het museum. Indien de situatie daarom vraagt, is de voorzitter woordvoerder en vertegenwoordigt hij of zij de vereniging extern.

De voorzitter die het bestuur zoekt is lid van de Vrienden van het Groninger Museum of is bereid dit te worden en heeft:

  • affiniteit met de beeldende kunst en met het Groninger Museum in bijzonder;
  • bestuurlijke ervaring en bij voorkeur ook ervaring als voorzitter;
  • kennis en ervaring met besluitvormingsprocessen;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • voldoende tijd om de rol van voorzitter op een goede wijze te kunnen vervullen;

De voorzitter is woonachtig in Noord-Nederland.

Kenmerken die bij de persoon die gezocht wordt passen, zijn: samenwerkingsgericht, verbindend, betrouwbaar, open, communicatief sterk, zelfreflecterend en zelfcorrigerend vermogen.

Het betreft een onbezoldigde functie en de voorzitter is benoembaar voor twee periodes van vier jaar. De tijdsbesteding is circa 200 uur per jaar.

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, dan zien we graag uiterlijk 21 juni a.s. je CV en begeleidende brief tegemoet.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Annelize Wilpstra: of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSecretaris
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAdvies/Consultancy
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.talent-performance.nl/vacatures/voorzitter-vereniging-vrienden-groninger-museum/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.