BBL Leerling Verzorgende IG Kentalis 18-01-2024

 1. Vacatures Delfzijl
 2. BBL Leerling Verzorgende IG Kentalis 18-01-2024

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

BBL leerling / Zij-instromer verzorgende IG

Locatie

BBL leerling / Zij-instromer verzorgende IG

28 uur, parttime

Wil jij je expertise vergroten in de begeleiding en medische verzorging van bewoners met verschillende zorgvragen? Werken bij Kentalis is verrijkend; je leert de communicatiewijze toe te passen die aansluit op de behoefte van de bewoner. Begeleid jij met zorg en aandacht onze bewoners, die doof, slechthorend of doofblind zijn, in hun dagelijkse leven? Start dan dit leerwerktraject en leer hoe jij hieraan kan bijdragen!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Opgeleid worden binnen Kentalis is bijzonder! Onze bewoners zijn doof of slechthorend en hebben daarnaast medische kwetsbaarheden en bijkomende beperkingen zoals een syndroom, autisme, problemen door ouderdom of in motoriek. Ook kan een lichamelijke of verstandelijke beperking ervoor zorgen dat zij zijn aangewezen op zorg. Hierdoor hebben ze verschillende hulpvragen met name op het gebied van medische verzorging, ADL activiteiten en natuurlijk communicatie. Er zijn verschillende communicatiesystemen die je leert zoals Nederlandse gebarentaal, vierhandengebaren en verwijzers. Je werkt op een woongroep met 6 tot 14 bewoners op ons terrein of op een van onze woningen in de wijk. Je helpt en activeert bewoners met activiteiten en ziet mogelijkheden. Je biedt structuur en ondersteunt in de verzorging en draagt bij aan een fijne huiselijke sfeer. Afhankelijk van de behoeftes en wensen van de bewoner is iemand te vinden in zijn/haar eigen appartement of in de huiselijke sfeer van de gezamenlijke woonkamer.
Om het maximale uit jezelf te halen bieden we naast de opleiding meerdere interne trainingen. Hierbij kun je denken aan trainingen op het gebied van communicatie of het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Net wat nodig is om de beste zorg en begeleiding te kunnen bieden. Op deze manier ontwikkel jij je gaandeweg tot een professional met ontzettend veel kennis over jezelf, het beroep en communiceren.
Wie ben jij?
Je staat ervoor open om te leren hoe jij met jouw zorgzame begeleiding aansluit op wat zij nodig hebben en ondersteunt hen in hun zelfstandigheid en behoefte. Je biedt structuur en bent er voor ze, zodat ze zich leren uit te drukken en de wereld om hen heen beter begrijpen. Ook leer je reflecteren op je eigen gedrag, ben je een doorzetter en wil je dat extra stapje zetten in je eigen ontwikkeling. Wie ben je verder:

 • Je bent bereid onregelmatig te werken (avonden, weekenden en feestdagen maken onderdeel uit van je rooster). Daarnaast volg je vanaf september 2024 de BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 / 4 bij één van de ROC's in de regio. Zou jij al eerder willen beginnen in de praktijk, dan is dit zeker bespreekbaar.
 • Je hebt minimaal vmbo kader, tl of gl of mbo 2 / 3 afgerond, of een overgangsbewijs van havo klas 3 naar 4. Heb je dit niet, maar ben je ouder dan 21 jaar? Doe dan een toelatingstest op een ROC.

Met wie werk je?
Afhankelijk van het team waar je gaat starten werk je samen met 8 tot 15 betrokken collega's op een woongroep in Sint-Michielsgestel. Daarnaast werk je nauw samen met het onder andere het netwerk van de bewoners, de behandelcoördinator en de teamleider om de beste zorg te kunnen bieden. Om jouw zo breed mogelijk op te leiden zal je ervaring opdoen op meerdere locaties binnen Kentalis. Tijdens de jaarlijkse leerplaatsenmarkt van Kentalis maak je kennis met de verschillende locaties en bepalen we samen welke locatie het beste bij jou past.
Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.
Wij bieden jou:

 • Een bruto maandsalaris van €1.723,- in je 1e leerjaar tot €2.348,- in je 3e leerjaar bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg;
 • Ben je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 3 en heb je minimaal 3 jaar werkervaring en ga je nu de niveau 4 opleiding volgen? Dan kom je als zij-instromer in aanmerking voor een bruto startsalaris van €2.468,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur;
 • Ben je in het bezit van een mbo-diploma op niveau 2 en heb je minimaal 3 jaar werkervaring en ga je nu de niveau 3 opleiding volgen? Dan kom je als zij-instromer in aanmerking voor een bruto startsalaris van €2.229,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%, onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw bij PFZW;
 • Een leerarbeidsovereenkomst van 28 uur per week (meer uren is bespreekbaar) voor de duur van de opleiding, waarvan de lestijdvergoeding conform CAO is;
 • De opleidingskosten (collegegeld en boekengeld) worden door Kentalis betaald;
 • Fijne collega's die jou het vak willen leren. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een bijeenkomst voor alle leerlingen om ervaringen uit te wisselen;

We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Informatie

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerzorgende Ig
Indicatie salaris (min – max]2229 – 2229
OpleidingsniveauVMBO/MAVO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieDelfzijl, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.kentalis.nl/vacature/bbl-leerling-zij-instromer-verzorgende-ig

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.