Maintenance Engineer Avantium Pilot Plant Delfzijl 14-07-2023

 1. Vacatures Delfzijl
 2. Maintenance Engineer Avantium Pilot Plant Delfzijl 14-07-2023

Werken in Delfzijl

 

Introductie vacature 

Maintenance engineer - process automation

Delfzijl

Avantium is een toonaangevend technologiebedrijf en een pionier in het ontwikkelen en commercialiseren van duurzame chemie. De meest geavanceerde technologie van Avantium is de YXY® planten-naar-plastic-technologie die plantaardige suikers katalytisch omzet in FDCA (furaandicarbonzuur), wat de bouwsteen is voor het duurzame polymeer PEF (polyethyleen furanoaat). PEF is een 100% plantaardig, recyclebaar en afbreekbaar polymeer en heeft dankzij de superieure eigenschappen een breed scala aan toepassingen zoals verpakkingen, textiel en folie.
Om onze klanten te laten zien dat je met PEF op industriële schaal kunt werken zijn we bezig met het bouwen van een commerciële fabriek, we noemen hem onze flagship plant, waarin we 5 kiloton FDCA gaan produceren op jaarbasis.
Je taken zullen zijn:


 • Je bent als maintenance engineer verantwoordelijk voor het ontwerp en het onderhoud van het proces control systeem (PCS) en safeguarding systeem in de fabriek.
 • Naast de inrichting van de hardware zijn alarm presentatie, alarm management, Mens-Machine Interface ("beeldscherm presentatie") en ergonomie/inrichting controlekamer belangrijke onderdelen die jouw kennis vragen.
 • Je vertaalt problemen en behoeftes binnen de technische scope en zorgt dat alle veranderingen op proces control en procesautomatisering het gehele MOC-proces doorlopen incl. testen voor ingebruikname en as-built verwerking.

Dit betekent dat je:

 • Input levert voor het ontwerp van het proces control systeem (PCS) en safeguarding systeem.
 • Verantwoordelijk bent voor het onderhoud en vertereren van het procesautomatiseringssysteem.
 • Het onderhoudsplan schrijft, en up to date documentatie verzorgt.
 • Verantwoordelijk bent voor troubleshooting en het betrekken van de juiste vakexpertise om problemen opgelost te krijgen.

Wat vragen wij?
Om succesvol te zijn als maintenance engineer voor deze discipline is het belangrijk dat je begrijpt hoe het process control systeem in een chemische fabriek werkt, en welke uitdagingen wij wel tegenkomen tijdens het bouwen en opstarten van de fabriek. Als je geen ervaring hebt met ontwerpen van een vergelijkbare proces, dan is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt om in te zetten om de gehele hardware, controlekamer, en procesonderdelen op dit gebied te kunnen ontwikkelen/ontwerpen.
Verder bezit je:

 • Een relevante opleiding binnen bijvoorbeeld besturingstechniek of industriële automatisering.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de chemische industrie.
 • Ervaring met troubleshooten en het continu verbeteren van een productieomgeving.
 • Kennis van Honeywell PCS systemen is een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse- als de Engelse taal.

Wat bieden wij je?

Een uitdagend baan in een groeiende organisatie. Bij Avantium kan je het verschil maken door samen te bewijzen dat 'the sky, the limit' is. Als kleine organisatie moedigen we mensen aan om verder te kijken dan het de hand liggende om onze doelen te bereiken.


Interesse?
Ik ben bereikbaar op .

Avantium

Adres Oosterhorn 4
9936HD
Farmsum

Maintenance engineer - process automation

Avantium

Publicatiedatum 14 juli 2023 Vacaturestatus Open Werkvelden Chemie/Petrochemie Reageren voor 8/25/2023 Provincie Groningen Uren per week 36 tot 40 uur Opleidingsniveau HBO

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelControl Engineer
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheTechniek
LocatieFarmsum, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://frieschdagblad.nl/vacatures/Maintenance-engineer-process-automation-28539557.html

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitdelfzijl.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Delfzijl en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.